Magnus ble superstormester

Klatrer voldsomt på verdensrankingen.

(Dagbladet.no): Etter den strålende innsatsen i VM forrige måned, har Magnus Carlsen gjort et bykst på verdensrankingen.

Fra 2581 ratingpoeng i oktober, er Carlsen nå oppe i 2625 og 89. plass på den internasjonale rankinglista. Det gjør nordmannen til superstormester.

- Når du kommer over 2600 er du blant de beste stormestrene og dermed superstormester. Det er klart at 89. plass er veldig høyt for hans alder, han får betalt for den sterke innsatsen i VM, sier den norske sjakkpresidenten Torstein Bae til Dagbladet.no.

Spiller i Nederland

Det er fortsatt et lite stykke opp til Simen Agdestein, som er den nordmannen som har vært nærmest toppen på rankinglista. Hans beste plassering er en 17. plass.

Magnus\' topp 100-plassering, gjør det enda enklere for ham å komme med i store turneringer. 14. januar er han med i turneringa Corus Chess Tournament i Nederland. Blant konkurrentene er nummer to, tre og fem i verden - Veselin Topalov, Viswanathan Anand og Levon Aronian.

- Det er mange høyt rankede spillere med i turneringa, men Magnus må forbedre seg ytterligere fram mot kandidatmatchene i VM i høst, sier Bae.

- Motiverende

Foto: Jon Terje H. Hansen
Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

Der møter Magnus armeneren Levon Aronian (2752 i rating). Kandidatmatchene fører fram til den endelig kampen om VM-tittelen i 2007.

Bae tror ikke Magnus er sliten etter den lange VM-turneringa i Sibir i desember.

- Man blir sliten i motgang, framgang er bare motiverende, sier Bae.

  • Du kan se hele rankinglista her.