Magnus Carlsen: - Jeg har aldri vært forelsket

24-åringen i åpenhjertig intervju.

ALDRI FORELSKET: Magnus Carlsen er flere ganger verdensmester, sist i lynsjakk i Berlin. Men 24-åringen innrømmer at han aldri har vært noe mer enn betatt. Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpix
ALDRI FORELSKET: Magnus Carlsen er flere ganger verdensmester, sist i lynsjakk i Berlin. Men 24-åringen innrømmer at han aldri har vært noe mer enn betatt. Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen har det aller meste en 24-åring kan drømme om: Han er flere ganger verdensmester, har en millionkåk i Holmenkollen, luksusbil i garasjen og vært internasjonal modell.

For ikke å glemme at han også har vært på Time Magazine sin liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene på jorda, har fått møte en rekke kjente mennesker, deriblant Russlands president, Vladimir Putin, - og han har fått ta avspark for Real Madrid - to ganger.

Aldri forelsket I et åpenhjertig intervju med engelske Telegraph kommer Magnus Carlsen med flere store innrømmelser.

Journalist Nigel Farndale har også tidligere har fått Carlsen til å åpne seg - den gang om hvordan Carlsen mener drømmejenta ikke skal oppføre seg. I intervjuet gjort før VM-kampen i 2013 håpet Carlsen at han skulle få bedre tid til kjærlighetslivet.

Overfor Farndale må 24-åringen innrømme at han dessverre ikke har hatt bedre tid til det de siste to årene - men at han har hatt tid til å være på byen.

- Nei, det har ikke vært bedre tid til det. Jeg har tid til å gå ut og ha det moro når jeg er hjemme. Men jeg har ikke kommet noen vei med tanke på å slå meg ned og starte en familie, forteller Carlsen, som også avslører at aldri har vært skikkelig forelsket.

- Jeg tror ikke det. Jeg har vært betatt, selvfølgelig, men aldri forelska, sier Carlsen.

Avsluttet modellkarrieren Overfor Telegraph forteller Magnus Carlsen at han nå har lagt modellkarrieren på hylla.

Carlsen var i flere år G-Star Raws ansikt utad - der han blant annet hadde en kampanje sammen med Liv Tyler - og senere flere andre store internasjonale modeller.

Carlsen avviser at moteoppdragene har vært en distraksjon.

- Nei, egentlig ikke. Jeg fant bare ut at jeg likte bedre å spille sjakk, sier 24-åringen til Telegraph.

Har ikke lappen Den engelske avisen møter Carlsen i hans nye bolig i Holmenkollen, som han kjøpte for rundt 19,5 millioner i sommer. Der bor også foreldrene hans, og i garasjen står Carlsens Tesla parkert.

Men den kan ikke 24-åringen kjøre, siden han ennå ikke har tatt lappen.

- Jeg burde vel kanskje ta timer. Det er teorien som er det største hinderet, den frister ikke.

I samme intervju innrømmer Carlsen at han også aldri har greid å gro skikkelig skjegg - og at han ikke føler han har noen reell utfordrer til tronen som sjakkonge. Hele intervjuet kan du lese her.