Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen: - Vet ikke hvorfor jeg er verdens beste

Se utdrag fra dokumentaren om sjakk-esset.

(Dagbladet): I disse dager er Magnus Carlsen på plass i India hvor han skal kjempe om å bli den første norske verdensmesteren i sjakk.

Både idretten og motstander Vishy Anand (43) er veldig store i vertsnasjonen, og Carlsen fikk en voldsom mottakelse da han ankom Chennai på mandag.

Her hjemme på berget har ikke 22-åringen fra Tønsberg helt den samme statusen som ute i verden, men også nordmenn flest begynner å få opp øynene for vestfoldingen som er ranket som verdenséner.

I anledning VM-kampen har TV 2 laget en dokumenter om Carlsen, og i et lite utdrag fra den får han spørsmål om hvorfor nettopp han har blitt verdens beste sjakkspiller. Det er ikke Carlsen helt sikker på.

- Det er mange som lurer på hvordan jeg har blitt så god. Da må jeg skuffe dem og si at det vet jeg ikke rett og slett. Jeg har brukt mye tid på det, jeg har vært veldig interessert og spilt mange turneringer. Men akkurat hvorfor det har blitt meg som har tatt steget og blitt nummer én i verden, og ikke andre - det er litt vanskelig å si, sier Carlsen.

Den første kampen mot Anand går av stabelen på lørdag 9. november og spilles over 12 partier.

Første mann som oppnår 6,5 poeng vinner tittelen. Seier gir ett poeng, mens remis (uavgjort) gir 0,5 til begge.

Se utdraget fra dokumentaren øverst i artikkelen!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media