Magnus Carlsen (19) suveren vinner av Folkets Idrettspris

- Sjakk hører hjemme på sportssidene, sier Magnus, og takker Dagbladets lesere.

KONGEN:  Sjakkspiller og verdensener Magnus Carlsen vant Folkets Idrettspris som Dagbladet deler ut. Man regner med at mer enn 600 millioner kan spille sjakk i verden. Den aller beste er Carlsen.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KONGEN: Sjakkspiller og verdensener Magnus Carlsen vant Folkets Idrettspris som Dagbladet deler ut. Man regner med at mer enn 600 millioner kan spille sjakk i verden. Den aller beste er Carlsen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I år har sjakkspiller Magnus Carlsen (19) utklasset alle. Det gjorde han også i kampen om Folkets Idrettspris i Dagbladet. Sjakkesset fikk over dobbelt så mange stemmer som nummer to.

— Tusen takk. Det er veldig morsomt å få en slik idrettspris, utbryter Magnus Carlsen.

Det er en beæret 19-åring som mottar Folkets idrettspris på Sjakkhuset i Oslo. Sjakkesset har tatt juleferie etter et hektisk år med mange høydepunkt. Carlsen har i 2009 vunnet storturneringer over hele verden, satt verdenseliten på plass, blitt verdensmester i lynsjakk, fått legenden Garri Kasparov som trener, spilt inn millionsummer, signert to toårige sponsorkontrakter verdt fire millioner og starter 2010 som offisiell verdensener.

2009 kunne ikke blitt stort bedre:

— Det har vært et veldig fint år for meg, både på hjemmebane og sjakkmessig. Jeg gjorde meg ferdig med skolen i juni, og har vært sjakkproff siden.

Storspill i KinaCarlsen smiler bredt og retter på noen brikker på sjakkbrettet foran seg. Han sentrerer bøndene midt i rutene, før han evaluerer året som har gått:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer