Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen åpnet med seig seier i Stavanger

Magnus Carlsen åpnet Norway Chess med seier mot Fabiano Caruana.

DUELL: Magnus Carlsen møtte Fabiano Caruana under Norway Chess i Stavanger 2018. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
DUELL: Magnus Carlsen møtte Fabiano Caruana under Norway Chess i Stavanger 2018. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Magnus Carlsen startet årets Norway Chess mot amerikanske Fabiano Caruana, som også er Carlsens VM-utfordrer i London i november.

Etter nesten 4,5 time og 76 trekk, var duellen over med norsk seierherre.

Magnus Carlsen, som spilte med hvite brikker, brukte langt mer tid enn sin amerikanske motstander i starten av partiet, og etter 15 trekk hadde nordmannen brukt 15 minutter mer tid enn Caruana. Akkurat da så det ut til at sjansene til remis var størst, kanskje med et ørlite overtak til Caruana.

Ti trekk senere hadde stillingen i partiet jevnet seg ut, med et overtak til Carlsen. På de trekkene var det amerikaneren som hadde brukt lengst tid på sine trekk, og da hadde også tiden jevnet seg ut.

Da spillerne nådde 40 trekk og fikk 15 minutter ekstra tid, sto Carlsen klart best.

Den situasjonen ga ikke den norske 27-åringen fra seg, Caruana så ingen vei til poeng og etter 76 trekk kastet Caruana til slutt inn håndkleet. Da hadde spillerne gjennomført 76 trekk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media