Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen avslører nye hjelpere

- Har hatt treningsleir på spillerhotellet.

AVSLØRER: Magnus Carlsen avslører nye hjelpere på sin blogg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVSLØRER: Magnus Carlsen avslører nye hjelpere på sin blogg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen returnerer snart til Norge - etter å ha vunnet sjakk-VM for andre år på rad.

I ettermiddag skal nordmannen få det synlige beviset på at han fortsatt er sjakk-kongen, og trolig drikke te med president Vladimir Putin.

Og nå som VM-kampen er over, kan 23-åringen lette litt mer på sløret om hva som har foregått i kulissene.

Teamet rundt nordmannen har gjentatte ganger stresset viktigheten av å holde Carlsens hjelperne under VM hemmelig.

Men søndag avslørte Magnus Carlsen at han fikk hjelp av franske Laurent Fressinet (33) og britiske Michael Adams (43) i forberedelsene til VM-kampen.

Fra før var det kjent at han fikk hjelp av kompis Jon Ludvig Hammer og sjefsekundant Peter Heine Nielsen.

Nå forteller Magnus Carlsen på sin blogg at han også må takke flere andre for god hjelp, i tillegg til å takke de Hammer, Fressinet, Adams og Nielsen.

- Jeg er veldig takknemlig for de verdifulle rådene Garry Kasparov har gitt meg før og under kampen, skriver Carlsen på sin blogg - før han avslører at han også har fått hjelp fra to tidligere europeiske mestere.

- Og for god hjelp fra de tidligere europeiske mesterne Ian Nepomniachtchi og Vladimir Potkin, som har hatt treningsleir på spillerhotellet i forberedelsene til Ians deltakelse i den russiske super-finalen som starter senere denne uka, skriver Carlsen.

Magnus Carlsen bruker blogginnlegget til å takke alle som har spilt en viktig rolle for han i forbindelse med VM-kampen i Sotsji, der selvfølgelig familie venner og særlig pappa Henrik Carlsen og manager Espen Agdestein nevnes.

Les også: Hva er greia med Magnus Carlsens gummiansikt?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling