Magnus Carlsen er verdensmester i sjakk

Remis i dagens parti.

FØR START: Carlsen og Anand før dagens tiende og siste parti i VM-kampen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FØR START: Carlsen og Anand før dagens tiende og siste parti i VM-kampen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/CHENNAI (Dagbladet): Etter remis i dagens tiende parti i sjakk-VM er Magnus Carlsen fra Lommedalen den sekstende verdensmesteren i sjakk, den neste yngste verdensmesteren gjennom tidende og den første vesteuropeer siden 1976 som har tittelen.

Regjerende verdensmester Vishy Anand tapte i realiteten kampen da Carlsen vant med svarte brikker i går, og i dag handlet det meste om å sikre seg en remis for å tape med stil.

Så enkelt skulle det ikke vise seg å være, for ingen av gutta hadde lyst til å gi seg frivillig. Etter fire timers spill brukte Carlsen lang tid på å tenke, og han tenkte godt.

Etter fire og en halv time endte begge spillerne opp med hver sine nye dronning, i en posisjon som var bombesikker for 22-åringen - han kunne rett og slett ikke tape.

Anand og Carlsen spilte partiet hele veien ut, og etter fire timer og tre kvarter stod bare de to kongene igjen på brettet. Dermed remis, og norsk verdensmester.

Uavgjort-nei Etter en drøy time åpnet Anand for trekkgjentakelse da han flyttet kongen fram og tilbake mellom f8 og g8. Carlsen takket derimot pent nei, og flyttet bonden til a4, noe som overrasket ekspertene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer