VERDENSMESTER X2: Magnus Carlsen gikk til topps i verdensmesterskapet i hurtigsjakk i Dubai. Her fra turneringen Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
VERDENSMESTER X2: Magnus Carlsen gikk til topps i verdensmesterskapet i hurtigsjakk i Dubai. Her fra turneringen Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Magnus Carlsen er verdensmester. Igjen.

Tok hurtigsjakktittelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Magnus Carlsen hadde alt i egne hender før det siste partiet i hurtigsjakk-VM.

Nordmannen skuffet ikke.

Comeback Teimour Radjabov var motstander i den siste og avgjørende runden. Carlsen hadde et halvt poengs ledelse ville remis være nok til å sikre nok en tittel, og remis skulle det også bli.

Men det så lenge mørkt ut på mesterskapets siste dag.

Carlsen tapte nemlig det 13. partiet tidligere i dag for erkerival Vishy Anand, og i det 14. havnet han raskt bakpå mot Aleksander Gristsjuk.

Heldigvis dro nordmannen fram en Carlsen-spesial, og spilte seg tilbake i vinnerposisjon. Til slutt måtte Gristsjuk innse at slaget var tapt.

Samtidig skuffet også de største konkurrentene Fabiano Caruana og Anand i sine partier, og veien lå åpen for Carlsen.

Én tittel gjenstår Carlsen ble, som de fleste har fått med seg, verdensmester i klassisk sjakk i fjor høst da han slo Anand i India.

Med dagens tittel er han regjerende mester i to disipliner, men to kan fort bli tre.

I løpet av de neste dagene skal det nemlig også kåres en verdensmester i lynsjakk, og skulle Carlsen klatre til topps også der kan han kalle seg verdensmester i alle tre disipliner. Det avgjøres torsdag og fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer