Magnus Carlsen fikk flere stemmer enn de tre neste til sammen

Suveren verdensener i sjakk - suveren vinner av Folkets Idrettspris 2012.

FOLKETS FAVORITT:    Magnus Carlsen innrømmer at han aldri klarer å fjerne sjakken helt fra hodet. De nærmeste dagene skal han feire juleferie med familie og venner.  Foto: Bjørn Langsem
FOLKETS FAVORITT: Magnus Carlsen innrømmer at han aldri klarer å fjerne sjakken helt fra hodet. De nærmeste dagene skal han feire juleferie med familie og venner. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Da Magnus Carlsen dukket opp med sitt vanvittige talent, valgte Norges Sjakkforbund å overse barneidrettsreglene. Det er Carlsen glad for i dag.

22-åringen tror sjakkforbundets beslutning om ikke å følge de reglene, var avgjørende for at han nå er verdensrekordholder i sjakk.

Og suveren vinner av Folkets idrettspris 2012.

Iført Real Madrid-trøye Vi møter Magnus Carlsen på Aker Brygge. Det er årets mørkeste dag. Han snører igjen et par lag med jakker, og hoster idet vi går langs kanalen. Ingen ser Real Madrid-trøya han har på seg innerst, for Oslo er kald denne førjulsdagen. Carlsen tar på seg ei svart lue også.

Han blir gjenkjent likevel.

Det er gått tre uker siden han sikret seg verdensrekorden i sjakk. Ingen har tidligere hatt høyere ratingsum enn den verdensener Carlsen står med når listene oppdateres 1. januar.

Vet det norske folk hvor stort dette egentlig er?

Ja. I hvert fall hvis vi skal legge Folkets Idrettspris-avstemningen til grunn. Magnus Carlsen fikk en tredel av de knapt 20.000 stemmene i Dagbladets prisutdeling. Vi måtte legge sammen tallene på de fire neste kandidatene for at de skulle overgå sjakkfenomenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.