Sjakk-VM: Magnus Carlsen beholdt VM-tittelen mot Fabiano Caruana

Magnus Carlsen fortsatt verdensmester - knusende overlegen i omspillet

Magnus Carlsen forsvarte på nytt verdensmestertittelen sin i sjakk etter overlegent spill i hurtigsjakk-omspillet.

SUVEREN: Magnus Carlsen spilte briljant og knuste Fabiano Caruana i omspillet i sjakk-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix


Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUVEREN: Magnus Carlsen spilte briljant og knuste Fabiano Caruana i omspillet i sjakk-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Magnus Carlsen var knusende overlegen og forsvarte VM-tittelen sin mot Fabiano Caruana da han vant 3-0 sammenlagt etter tre av fire partier hurtigsjakk.

De to duellantene måtte ut i omspill etter at den klassiske sjakken resulterte i tolv strake remiser, noe som var historisk.

Carlsen viste fram en fantastisk åpning i det første partiet, mistet litt initiativet, men fikk likevel rodd VMs første seier i land.

I det andre partiet vant også Carlsen etter en Caruana-blunder, noe som gjorde at Carlsen bare måtte unngå tap i de to siste partiene.

I det tredje partiet viste Carlsen at han var nådeløs og også her tok han tak i kampen og avgjorde den i sin favør i sluttspillet.

- Det var en tøff match og før i dag følte jeg aldri på noe tidspunkt at jeg var i nærheten av å vinne matchen. Det var tøft, det var mye spenning hele veien, men heldigvis var jeg den beste i dag, sier Carlsen til NRK.

- Hvordan rangerer du denne tittelen?

- Det er vanskelig å si. Caruana er klart den sterkeste spilleren jeg har møtt, men samtidig klarte jeg ikke å vinne et eneste klassisk parti. Jeg er veldig glad for å ha vunnet matchen. Jeg har mye å jobbe med, men hurtigsjakkformen er i hvert fall bra, sa verdensmesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer