Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Magnus Carlsen hadde ikke fått plass på laget vårt

Stolt Høgmo.

SVEVER ETTER NY SEIER: Per-Mathias Høgmo ser fram til 2015: da har han også spissene Joshua King og Mohammed Abdellaoue med seg. Men 2014 har vært bra det også. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SVEVER ETTER NY SEIER: Per-Mathias Høgmo ser fram til 2015: da har han også spissene Joshua King og Mohammed Abdellaoue med seg. Men 2014 har vært bra det også. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Aserbajdsjan-Norge 0-1:

BAKU (Dagbladet): - Jeg er veldig stolt av spillerne. Vi spilte en god taktisk kamp, og de fikk bare én sjanse. Så vi var sterke i forsvar, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter seieren i Baku.

- Vi spilte mot et lag med mye entusiasme, og en ny trener. Det var en vrien matte å spille fotball på, for begge lag. Derfor prøvde vi å gjøre det lettere enn vi ellers gjør. Men vi skulle kanskje scoret et par mål til, sier Høgmo.

Landslaget vs Carlsen Håvard Nordtveits mål ble kampens eneste, og etterpå ville en aserbajdsjansk journalist vite hva Høgmo trodde det norske folk satte høyest: Magnus Carlsens seier i lørdagens VM-parti, eller landslagsseieren over Aserbajdsjan:

- Jeg tror begge seirene var virkelig store. Og: Gratulerer til Magnus for en bra triumf! For vår del, som opptrer i den største idretten  i verden, og i et land med enorm interesse, så er vi selvsagt glade for å vinne her, sa Høgmo.

Etter at tolken hadde oversatt første del av svaret, la en glisende landslagssjefen til følgende:

- Jeg tror ikke Magnus er god nok til å spille for oss.

Følte Dæhli ga bort rom Så kom et spørsmål om byttet av Mats Møller Dæhli:

- Han har ikke spilt for Cardiff siden vi møtte Bulgaria hjemme. Han begynte å bli sliten, han ga bort rom i forsvar, og vi ville ha innpå en som var mer av en toveisspiller, forklarer Høgmo.

- Hva betyr det å gå inn i 2015 med ni poeng av 12 mulige?

- Selvsagt - ni poeng, tre seirer på rad, og på de kampene har vi gitt bort to sjanser totalt... Og så vet vi at vi får tilbake noen spisser seinere, sier Høgmo til Dagbladet - han tenker da spesielt på Joshua King og Mohammed Abdellaoue.

- Og vi vet at vi har et virkelig ungt lag, som nå får mye selvtillit foran det neste året.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling