Magnus Carlsen lader opp til VM-kamp med golf, tennis og sandvolleyball

- Jeg føler ikke noe press.

IDYLL:  Magnus Carlsen forbereder seg til VM kamp mot Anand med treningsleir i Kragerø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
IDYLL: Magnus Carlsen forbereder seg til VM kamp mot Anand med treningsleir i Kragerø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen (22) er tre måneder unna sitt sjakklivs største kamp. Likevel føler ikke Carlsen at han er presset før møtet med Vishy Anand.

- Jeg føler ikke noe press i det hele tatt. Alt er som normalt for meg, sa Carlsen til NTB mandag.

Da var sjakkesset tilgjengelig for mediene i telemarksidyllen Kragerø. Der forbereder han seg fysisk på lange, tøffe dager i India. Han har et godt team rundt seg og alt handler om å gjøre Carlsen rustet for det som venter.

AKTIV:  Magnus Carlsen jobber med den fysiske formen før maraton-kampen mot Vishy Anand. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
AKTIV: Magnus Carlsen jobber med den fysiske formen før maraton-kampen mot Vishy Anand. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er veldig bevisst på at vi ikke skal overfokusere på VM-kampen, sa hovedpersonen selv.

Hverdagslig Selv om Carlsen og teamet rundt ham forbereder seg godt til VM-kampene i India, er også trener Espen Agdestein klar på at hverdagen må gå som vanlig for Carlsen.

- Min jobb er å gjøre hverdagene til Magnus slik de er før hvert eneste store turnering, sa han.

Under treningsoppholdet i Kragerø står både golf, tennis og sandvolleyball på planen. Duoen Jørre Kjemperud og Jan Kvalheim var sparringpartnere for sjakkspilleren i den sistnevnte idretten.

Rekognoseringstur Alt legges til rette for suksess i VM. Carlsen får blant annet støtte av Norges toer Jon Ludvig Hammer i forberedelsene.

FIT FOR FIGHT:  Carlsen har fokus på å ha det gøy i sommer. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FIT FOR FIGHT: Carlsen har fokus på å ha det gøy i sommer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg fokuserer for tiden utelukkende på å ha det fint og å bli bedre i sjakk, sa Carlsen.

20. august reiser hele følget på rekognoseringstur til indiske Chennai. Det er der VM-kampen skal spilles. Etter det skal han også gjennom en turnering i USA.

- Jeg er mest nysgjerrig på hvor jævlig og varmt det vil bli. Vi skal i tillegg gjøre oss kjent med byen, lydene og menneskene der. Vi skal også kartlegge hvilket hotell vi skal bo på, sa sjakkspilleren, som har fått tips om bosted av nevnte Kjemperud.

STUDERER:  Mellom uteaktivitetene jobber Carsen med sitt eget spill.  Her er han igang med et parti sjakk mot Jon Ludvig Hammeren som er nummer to i sjakk i Norge.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
STUDERER: Mellom uteaktivitetene jobber Carsen med sitt eget spill. Her er han igang med et parti sjakk mot Jon Ludvig Hammeren som er nummer to i sjakk i Norge. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

VM-duellen mot Vishy Anand kan komme til å vare i tre uker med start 6. november. Kampene skal spilles klokken 15 lokal tid, noe som er et vanlig kamptidspunkt som Carlsen er godt kjent med.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer