Magnus Carlsen med ny remis

- I dag ble det egentlig bare surr.

UTE AV FORM: Sjakkverdensmester Magnus Carlsen var langt unna sitt beste mot Wesley So i storturneringen i Nederland søndag, men sikret ganske greit sin annen remis på like mange dager. Foto:  EPA/KOEN VAN WEEL/NTNB Scanpix
UTE AV FORM: Sjakkverdensmester Magnus Carlsen var langt unna sitt beste mot Wesley So i storturneringen i Nederland søndag, men sikret ganske greit sin annen remis på like mange dager. Foto: EPA/KOEN VAN WEEL/NTNB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen var langt unna sitt beste mot Wesley So i storturneringen i Nederland søndag, men sikret ganske greit sin annen remis på like mange dager.

So var i best posisjon i store deler av partiet, men remis var det mest sannsynlige resultatet, og det ble det også.

- I dag ble det egentlig bare surr. Det pleier ikke gi så mye fordel den varianten jeg spiller, men det gir i hvert fall en spillbar stilling. Han spilte midtspillet bedre enn meg, det var noen ting jeg overså. Da jeg fikk en sjanse til å styre mot remis tok jeg den, for jeg likte ikke utviklingen i det hele tatt, sa Carlsen til TV 2.

På spørsmål om han var bekymret underveis i partiet, sa verdensmesteren at han ikke hadde noen god dag og at en remis var et greit resultat.

- Det var ikke krise på noe tidspunkt, men det var heller ham som sto litt bedre enn meg.

Etter to remis på rad, er Carlsen i fare for å havne litt bak i kampen om å vinne turneringen, men nordmannen er langt fra bekymret.

- Det er elleve runder igjen. Det er aldri ideelt ikke å spille bra, men når konkurrentene spiller bra, så er det sånn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.