TANKEFULL: Det er ikke mange dagene til Magnus Carlsen skal spille om retten til å kalle seg verdensmester i sjakk. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TANKEFULL: Det er ikke mange dagene til Magnus Carlsen skal spille om retten til å kalle seg verdensmester i sjakk. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Magnus Carlsen med nytt supermodelloppdrag

Den kvinnelige motparten er hemmelig.

(Dagbladet): Siden 2010 har sjakkyndlingen Magnus Carlsen vært klesmerket G-Star Raws ansikt utad. Den gangen danket han ut blant andre Johnny Depp i kampen om å være merkets hovedfrontfigur.

I dag ble det klart at den norske 22-åringen forlenger med det internasjonale selskapet, og at han skal fronte neste års vår- og sommerkampanje.

Tidligere har Carlsen blant annet stått modell med skuespiller Liv Tyler og Bond-babe Gemma Arterton. Hvem som blir hans kvinnelige motstykke i den kommende kampanjen er foreløpig hemmelig, men det er grunn å tro at det ikke blir noen hvemsomhelst. Trolig blir dette avslørt når kampanjen lanserers for fullt i midten av februar.

Kjendis Alle oppdragene for G-Star Raw har gikk Carlsen oppmerksomhet langt utover sjakkens verdens.

Tidligere i år kom han med på britiske Cosmopolitans liste over årets mest sexy menn, og han har også vært med på The Times' liste over verdens 100 mest innflytelsesrike personer.

Nå for tida har nok ikke 22-åringen catwalk og haute couture langt framme i tankene sine.

Snart VM Det er nemlig ikke mer enn en drøy uke til det første partiet i VM-kampen mot Viswanathan Anand braker løs. I løpet av denne uka sjekker Carlsen inn på Hyatt Regency Hotel i Chenai, hvor han blant annet får egen heis ned til glassburet hvor sjakkpartiene skal spilles.

- Det er en voldsom interesse, mange journalister og fans. Da er nok hverken Magnus eller Anand så innstilt på å skrive autografer og snakke med pressen. For Magnus er det verdifullt å kunne gå uforstyrret ned til partiet, sa Carlsens manager Espen Agdestein til Dagbladet i går.

I Chenai har sjakkyndlingen med seg egen lege, livvakt og kokk. Fram til han drar til India, har Carlsen befunnet seg på treningsleir et hemmelig sted.

Det første partiet i VM-kampen går av stabelen 9. november.

BARSK: Dette er det første, og foreløpig eneste, bildet av Magnus Carlsen fra den nye sommerkampanjen han skal fronte. Foto: G-Star Raw
BARSK: Dette er det første, og foreløpig eneste, bildet av Magnus Carlsen fra den nye sommerkampanjen han skal fronte. Foto: G-Star Raw Vis mer