Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen på samme liste som Miley Cyrus, Pave Frans og Vladimir Putin

Én av de 20 mest imponerende personene i 2013, ifølge Business Insider.

CELEBERT SELSKAP: Fra venstre: Magnus Carlsen, Miley Cyrus, Vladimir Putin og Pave Frans. Alle foto: NTB Scanpix
CELEBERT SELSKAP: Fra venstre: Magnus Carlsen, Miley Cyrus, Vladimir Putin og Pave Frans. Alle foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - 22 år gamle Magnus Carlsen fra Norge vant VM i november, og innledet en helt ny æra i sjakkverdenen.

Slik innleder det anerkjente magasinet Business Insider sin begrunnelse for hvorfor Magnus Carlsen er blant de 20 mest imponerende menneskene i verden i 2013. At de ikke har fått med seg at han fyllte 23 for noen uker siden, lar vi passere.

Uovervinnelig kreativitet Blant de andre på lista finner vi popstjerne/twerke-dronning Miley Cyrus, Russlands president Vladimir Putin og Pave Frans.

Ikke noe dårlig selskap, det.

Magasinet
forteller hvordan Carlsen allerede hadde sprengt FIDEs ratingskala før han slo Vishy Anand forrige måned. Det vil si, de skriver ikke at han «slo Anand», men at han «vasket gulvet med den regjerende verdensmesteren.»

- Han spiller sjakk på en nydelig, uforutsigbar måte. Hans uovervinnelige kreativitet tvinger motstanderne til å gjøre feil, skriver de.

Flere priser i vente Når Carlsen er en del av lista, som forøvirg også innholder LeBron James, Edward Snowden og Serena Williams, hjelper det selvsagt på at han ikke er som sjakkspillere flest på kulhetsskalaen også, mener Business Insider.

- Carlsen har gjort mirakler for å gjøre sjakk stuereint, blant annet ved å være modell for klesmerket G-Star.

Kåringen er trolig ikke den eneste vår nybakte verdensmester kommer til å vinne i år. Han er også storfavoritt til to priser under Idrettsgallaen, i tillegg til å være nominert til prisene som både «Årets navn» og «Folkets idrettspris» i Dagbladet.