Magnus Carlsen slo verdenseneren

Leder toppturnering i Mexico.

Den norske sjakkspilleren Magnus Carlsen overrasker igjen. I natt slo han verdenseneren Weselin Topalow.

Bulgareren har tapt to kamper i turneringen i Mexico.

- Det er sensasjonelt bra. Dette er helt enormt. Det er bombe, ikke noe mindre enn det. Magnus er lavest rangert i feltet og nå leder han, forteller sjakkpresident Torstein Bae til NTB.

Carlsen er rangert som nummer 24 i verden, mens de øvrige spillerne er blant de ti beste i verden.

Nordmannen har spilt fem partier og vunnet tre av disse. Turneringen går over 14 partier, hvor de første sju spilles i den mexicanske byen Morelia. Når disse er gjennomført blir sjakkspillerne flydd over til den spanske byen Linaris hvor de sju siste partiene spilles. Turneringen er den mest prestisjetunge i sjakksporten.

- Det er fortsatt lenge igjen av turneringen, men det ligger an til å bli en historisk prestasjon. Jeg tror ingen nordmann har ledet et slikt felt. Dette er nok det sterkeste feltet i noen sjakkturnering i 2007, forteller Bae.

Det er kun åtte spillere som blir invitert til turneringen.

- Bare at han ble invitert var jo en fjær i hatten for Carlsen. Og det var ikke mange som trodde han skulle gjøre det så bra, forteller Bae.

SJAKKSJOKK: - Det er en bombe, sier sjakkpresident Torstein Bae om Magnus Carlsens (16) ledelse i turneringen i Mexico. Foto: Scanpix/EPA
SJAKKSJOKK: - Det er en bombe, sier sjakkpresident Torstein Bae om Magnus Carlsens (16) ledelse i turneringen i Mexico. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

(NTB)