Magnus Carlsen speider på VM-byen før storkamp

- Vi vil gjøre forholdene så optimale som mulig.

 TØFFE TIDER:  Sjakkspiller Magnus Carlsen legger stor jobb i forbredelene til VM-kampen mot Anand. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TØFFE TIDER: Sjakkspiller Magnus Carlsen legger stor jobb i forbredelene til VM-kampen mot Anand. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Sjakkeneren Magnus Carlsen vil tilbringe tre dager i India for å se på forholdene som venter ham i VM-duellen mot Vishy Anand i november.

VM-kampen arrangeres på hotellet Hyatt Regency i Anands hjemby Chennai. Sammen med deler av støtteapparatet har han gått igjennom spillestedet og de omkringliggende fasilitetene på hotellet der han skal holde til mesteparten av tiden under VM-oppgjøret som avgjøres i tolv partier.

- Vi vil gjøre forholdene så optimale som mulig for Magnus, sier hans manager Espen Agdestein til VG.

Carlsen har med seg Agdestein til Chennai i tillegg til faren Henrik og kokken Magnus Forssell. De skal inspisere forholdene på hotellet og kjøkkenet. Under VM-kampen vil Carlsen også ha med seg en lege i støtteapparatet.

Carlsen har også hatt tid til å møte representanter fra det indiske sjakkforbundet under sitt opphold i Chennai.

Om Carlsen og teamet rundt ham forbereder seg godt til VM-kampene i India, er også trener Espen Agdestein klar på at hverdagen må gå som vanlig for Carlsen.

- Min jobb er å gjøre hverdagene til Magnus slik de er før hver eneste store turnering, sa Agdestein til NTB under den siste «campen» i Kragerø.

VM-duellen mot Vishy Anand kan komme til å vare i tre uker med start 6. november. Kampene skal spilles klokken 15 lokal tid, noe som er et vanlig kamptidspunkt som Carlsen er godt kjent med.

(NTB)