Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen storspiller i Qatar

Leder turneringen foran siste runde.

(Dagbladet): Magnus Carlsen imponerte stort i den åttende runden i Qatar Masters mandag.

Han møtte Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan og hadde svarte brikker.

Etter bare 40 minutters overbevisende spill av den norske verdensmesteren ga Mamedyarov opp.

- Jeg mener at Magnus spiller opp mot sitt aller beste nå. Han var svært presis i forsvar og likte tydeligvis godt at motstanderen gikk offensivt ut og gikk for gull. I stedet for å spille mer sikkert og kontrollert, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Mamedyarov er kjent for sin agressive spillestil. Og slik gikk aserbajdsjaneren ut også i mandagens parti mot Magnus Carlsen.

- Det er litt tut og kjør. Han satte inn et angrep mot kongefløyen. Men der forsvarte Magnus seg perfekt. Det endte med ruin for Mamedyarov, som ga opp etter bare 25 trekk, forteller Agdestein.

Mamedyarov ledet turneringen sammen med Magnus Carlsen og Sanan Sjugirov foran mandagens spill. Aserbajdsjaneren gikk fullt inn for seier mot Magnus Carlsen og ledelse sammenlagt. Noe som straffet seg. Nå er Mamedyarov hektet av i kampen om sammenlagtseieren.

- Nå har Magnus alt i egne hender til å avgjøre og vinne turneringen, sier Agdestein.

Carlsen sier til sjakkbloggen.no etter mandagens seier:

- Det ble helt avgjørende. Med tap ville jeg vært helt ute av det. Med remis ville jeg hatt sjanser. Men nå er det en veldig komfortabel situasjon for meg.

Agdestein mener at det gikk over all forventning.

- Jeg hadde vurdert det slik, at etter dette partiet med svarte brikker, kunne Magnus ta seg av sammenlagtseieren med seier tirsdag med hvite brikker. Etter seieren over Mamedyarov kan det være at det greier seg med remis i det siste partiet. Dette ble helt optimalt, sier Agdestein.

Magnus Carlsen er eneste spiller på topp med 6,5 poeng foran det avsluttende partiet tirsdag.

- Etter en litt fomlete start av turneringen, har Magnus spilt bedre og bedre. Jeg mener han nå spiller opp mot sitt beste, sier Espen Agdestein.

Magnus Carlsen har hvite brikker og møter Vladimir Kramnik tirsdag. Russeren vant over sin landsmann Sanan Sjugirov mandag.

Kramnik står med seks poeng og må slå Carlsen med svarte brikker for å gå til topps i turneringen.

Vinner Carlsen er saken grei. Spiller han remis, ender det enten med seier eller playoff mot 21-årige Yangyi Yu fra Kina.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media