DET ER EN FØRSTE GANG FOR ALT: I dag avsluttet Magnus Carlsen en skuffende turnering i Stavanger med å tape et klassisk sjakkparti mot Jon Ludvig Hammer for aller første gang.Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
DET ER EN FØRSTE GANG FOR ALT: I dag avsluttet Magnus Carlsen en skuffende turnering i Stavanger med å tape et klassisk sjakkparti mot Jon Ludvig Hammer for aller første gang.Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Magnus Carlsen tapte mot Jon Ludvig Hammer

Norsk duell med overraskende vinner.

Magnus Carlsen avsluttet storturneringen Norway Chess med tap i den norske duellen mot Jon Ludvig Hammer.

Carlsen har slitt tungt gjennom store deler av turneringen på hjemmebane og kom skjevt ut også i det avsluttende partiet torsdag. Lenge lå Hammer, som aldri hadde slått Carlsen i klassisk sjakk, inne med en seiersprosent på over 30 prosent.

Verdensmester Carlsen innrømmet tidlig at han gjorde en klar feil etter bare noen få trekk.

- I dag gikk jeg for et litt uvanlig åpningsvalg, sa 24-åringen til TV 2 etter at åpningen var unnagjort.

Om det svake trekket, sa verdensmesteren:

- Det var et sånt tidspunkt der jeg spiller trekket, og så innser jeg rett etterpå at jeg kommer til å angre resten av partiet.

Carlsen jobbet seg likevel inn i duellen mot Hammer og hadde en mulighet til å sikre remis. En ny feil mot slutten ga Hammer sjansen til å sette inn nådestøtet. Det var Hammers første seier i Norway Chess.

— Jeg er veldig glad. Jeg klarer å komme ut av turneringen med tre poeng som var målet. Jeg føler jeg har spilt bra også tidligere, men sviktet i de avgjørende situasjonene. Da er det fint å avslutte med en skikkelig god følelse, sa Hammer til TV 2.

— Jeg sitter helt i svime og ingenting fungerer. Noen ganger er det sånn. Jeg vet ikke hva jeg skal si. All ære til Jon Ludvig, men dette duger ikke på noe plan, sa en skuffet Carlsen etter partiet.

Veselin Topalov gikk til topps i Norway Chess. Bulgareren trengte bare remis mot Viswanathan Anand i sitt siste parti torsdag og fikk det uten altfor store anstrengelser. Partiet var over på godt under en time.

(NTB)