Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen turte ikke å møte seg selv som 13-åring

Lær av verdensmesteren.

APP-MANN: Du kan selv velge om du vil spille mot Carlsen som 5-åring, 6-åring etc, helt opp til 23 år som han er i dag. Appen tilbyr også «treningsvideoer» hvor verdensmesteren forklarer hvordan han tenker under et parti. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
APP-MANN: Du kan selv velge om du vil spille mot Carlsen som 5-åring, 6-åring etc, helt opp til 23 år som han er i dag. Appen tilbyr også «treningsvideoer» hvor verdensmesteren forklarer hvordan han tenker under et parti. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble appen «Play Magnus» lansert, og som navnet gir et hint om er det akkurat det du nå kan gjøre.

Du kan med andre ord spille et parti mot en maskin som er designet etter verdensmesterens ferdigheter på ulike nivåer.

Du kan selv velge om du vil spille mot Carlsen som 5-åring, 6-åring etc, helt opp til 23 år som han er i dag. Appen tilbyr også «treningsvideoer» hvor verdensmesteren forklarer hvordan han tenker under et parti.

Desperat Under en seanse med pressen tirsdag ettermiddag demonstrerte han hvordan appen virker ved å spille et parti mot seg selv. Men han var lenge litt usikker på hvilken versjon av seg selv han skulle spille mot.

Han lekte med tanken på å møte 13 år gamle Carlsen, men slo det fra seg. Det var nemlig året han slo Anatolij Karpov og holdt Garry Kasparov til remis.

Han valgte i stedet å møte seg selv som 12-åring, og etterhvert som han fikk overtaket utbrøt han:

- Nå begynner lille Magnus å bli desperat.

Han fortalte også at han hadde møtt seg selv som 23-åring, og gjorde det klart at det var litt av en nøtt. Han tapte med svarte brikker, og spilte remis med hvitt. Han trodde riktignok ikke at de fremmøtte på presentasjonen hadde anlegg for å gjøre det like skarpt

- Jeg kan ikke love at det kommer til å bli like lett for dere, humret han.

- Vil inspirere Carlsen har lenge gjort det klart at det er viktig for ham å spre lidenskapen for spillet som har gjort ham til en verdensstjerne.

- Jeg ønsker å gjøre det jeg kan for å inspirere og lære flere mennesker rundt om i verden å spille sjakk. Sjakk trener hjernen til å løse problemer på nye måter, det utvikler konsentrasjonen og forbedrer hukommelsen. For å bli en bedre sjakkspiller må man øve, sier Carlsen i en pressemelding.

Og det er heller ikke bare for gøy. Via appen er det også mulig å kvalifisere seg seg til et virkelig parti mot Carlsen.

- Etter å ha opplevd så mye støtte fra mennesker over hele verden, er det veldig gøy å kunne inspirere andre til å spille sjakk, sier han.

PLAY MAGNUS: I dag ble appen «Play Magnus» lansert, og som navnet gir et hint om er det akkurat det du nå kan gjøre. Du kan med andre ord spille et parti mot en maskin som er designet etter verdensmesterens ferdigheter på ulike nivåer. Foto: Facebook/playmagnus
PLAY MAGNUS: I dag ble appen «Play Magnus» lansert, og som navnet gir et hint om er det akkurat det du nå kan gjøre. Du kan med andre ord spille et parti mot en maskin som er designet etter verdensmesterens ferdigheter på ulike nivåer. Foto: Facebook/playmagnus Vis mer
Hele Norges coronakart