Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wijk aan Zee-turneringen:

Magnus Carlsen utnyttet  kjempetabbe

Magnus Carlsen vant 4. runde mot vidunderbarnet Wei Yi etter at kineseren tabbet seg ut.

VANT: Magnus Carlsen vant fjerde runde. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
VANT: Magnus Carlsen vant fjerde runde. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer

Verdensmesteren tok en kjapp remis i mandagens parti mot Dmitri Andreikin, og han var tydelig uthvilt til partiet mot 17-åringen Wei Yi.

Nordmannen presset sjakkesset, og da Wei fikk problemer med tida og gjorde en kjempetabbe i det 30. trekket.

Sjakkdatamaskinene viste et kjempeovertak til verdensener Carlsen, og partiet var over bare noen få trekk senere. Det ble norsk seier i 4. runde.

26-åringen står dermed med tre poeng etter fire runder i Nederland. Han har vunnet to partier, og spilt remis to ganger. Onsdag er det hviledag.

Carlsen har vunnet Wijk aan Zee-turneringen hele fem ganger. Nordmannen avslutter turneringen med å møte VM-motstander Sergej Karjakin i 13. runde.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling