Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen vant storturnering i Nederland

For femte gang.

Magnus Carlsen vant storturneringen i sjakk i Nederland for femte gang. Han spilte remis mot Ding Liren i sitt siste parti.

Det gikk kjapt unna i partiet, for etter at spillerne har brukt litt over en times tid hver seg var det allerede gjort 36 trekk.

Det synes hele tiden å gå mot remis, og Carlsen synes å ha full kontroll. Han klarte å få et viss overtak med konge, tårn og løper mot Dings konge og tårn, men nordmannen klarte aldri å lokke kineseren i fella som ble matt.

Etter å ha slått ut Dings tårn i det 99. trekket ble det såkalt patt og remis. Patt er hvis spilleren ikke står i sjakk, men vil stille seg i sjakk i sitt neste trekk.

Det var nordmannens 26. turneringsseier.Fabiano Caruana fikk store problemer mot russeren Jevgenij Tomasjevskij. Det var så vidt de to klarte tidskontrollen etter 40 trekk. Han ligger an til å tapte oppgjøret og med dele annenplassen med Ding.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram