SPILTE OPPRYKKSKAMP: Magnus Carlsen var med da Stavanger sikret opprykk til eliteserien i sjakk. Her fra et sponsortreff i Stavanger
Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
SPILTE OPPRYKKSKAMP: Magnus Carlsen var med da Stavanger sikret opprykk til eliteserien i sjakk. Her fra et sponsortreff i Stavanger Foto: Jan Kåre Ness / NTB ScanpixVis mer

Magnus Carlsen var med på å sikre opprykk til eliteserien for Stavanger

- Det var litt en impulsbeslutning.

(Dagbladet): Magnus Carlsen er medlem av Stavanger sjakklubb, og i dag var han med da Stavanger sikret seg opprykk fra 1. divisjon til eliteserien i sjakk.

Det skriver Aftenposten.

Tilfeldig Avisa skriver at det var tilfeldig at Carlsen ble med Stavanger til Lambertseter Gård hvor de skulle møte Norstrand i opprykkskampen.

Det overrasket både arrangøren og motstanderen, stormesteren Vladimir Georgiev, at Carlsen stilte opp.

- Det var litt en impulsbeslutning, og jeg var litt overrasket selv. Jeg var i Stavanger på torsdag, og jeg er jo medlem av klubben der. Vi snakket litt om hva det betyr, og denne muligheten dukket opp til både møte en stormester, og hjelpe klubben litt, sier han til aftenposten.no.

Avisa skriver videre at Carlsen ville mistet mange poeng på verdensrankingen hvis han hadde tapt, men at han bare tjente litt på det med seier.

Sikret opprykk Med Carlsens hjelp sikret Stavanger seg opprykk med 3,5-2,5.

- Det var veldig gøy å spille mot verdensmesteren. Jeg hadde ikke ventet det i dag morges. Jeg ble litt for optimistisk en gang underveis, og etter det utspilte han meg, sier Georgiev til aftenposten.