Magnus Carlsen vil sikre seg TV-penger fra VM-kampen

Frykten er at russisk kanal stikker av med rettighetene.

FORHANDLINGER: Magnus Carlsen skal spille VM-kamp mot Vishy Anand i Sotsji, og vil ha sin del av kaka. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FORHANDLINGER: Magnus Carlsen skal spille VM-kamp mot Vishy Anand i Sotsji, og vil ha sin del av kaka. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Premiepotten er halvert fra forrige VM-møte mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand. Nå vil nordmannen sikre seg deler av TV-inntektene.

Etter morgendagens avslutning på sjakk-OL, vil Magnus Carlsen og teamet hans gå i det som sannsynligvis blir knallharde kontraktsforhandlinger med Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

Dagbladet får bekreftet at Carlsen-leiren nå vil forsøke å sikre seg deler av TV-inntektene til den planlagte VM-kampen i russiske Sotsji.

- Det vil bli enda mer relevant hvis inntektene blir store. Selv om interessen er veldig bra, vet vi ikke det enda. Det er opp til FIDE å kommersialisere dem, forteller manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Helt nytt punkt I fjor ble det historiske oppgjøret sett av hundrevis av millioner verden over, men da eksisterte ikke en slik avtale.

- FIDE eier markedsrettighetene. Normalt sett vil TV-avtalen være mellom dem og arrangøren. Jeg vet det er stor interesse fra TV-stasjoner, men vi får ikke noen andeler uten at vi forhandler det fram.

En frykt er at den korrupsjonsforfulgte, russiske sjakkpresidenten Kirsan Iljumzjinov gir landets statskanal alle rettighetene. Det kan i så fall få konsekvenser også for norske TV-distributører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer