Magnus Carlsen vil utvikle andres hjerner

Er på flere arenaer enn sjakkbrettet.

PÅ FLERE ARENAER. Magnus Carlsen har flere prosjekter enn å vinne sjakk-VM i sving. Her morer han seg på basketbanen dagen etter han vant det andre partiet mot Vishy Anand. Foto Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
PÅ FLERE ARENAER. Magnus Carlsen har flere prosjekter enn å vinne sjakk-VM i sving. Her morer han seg på basketbanen dagen etter han vant det andre partiet mot Vishy Anand. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Når Magnus Carlsen har spilt ferdig sjakkpartiene mot Vishy Anand, venter nye og helt andre utfordringer.

Den norske sjakkmesteren har startet et spillutviklingsprosjekt det stiller seg store forventninger til.

Han har spist middag to ganger med Facebook-gründer Mark Zuckerberg i år.

Han nyter stor respekt av Microsoft-gründer Bill Gates, som han forøvrig også slo i sjakk på tolv sekunder i NRK-programmet Skavlan.

Den innflytelsesrike indiske næringslivsavisa Livemint omtaler Carlsen som en ny gründer innen spillutvikling.

Carlsen står i følge Livemint som eier av 60 prosent av aksjene i Play Magnus AS.

Et selskap som har som formål å utvikle spill og apper som skal virke utviklende for hjernen.

203 land Det første som er lansert er et spill der man kan «utfordre» Carlsen på 19 forskjellige nivåer der han selv befant seg for hvert år som har gått.

Til tross for at spillet som ble lansert i juni, foreløpig bare er tilgjengelig på Mac-plattform, er den lastet ned i 203 forskjellige land og spilles aktivt av 200.000 personer.

Manager Espen Agdestein som eier 15 prosent i selskapet, forteller til Livemint at det er minst en million dollar i frisk kapital er underveis fra amerikanske investorer som ønsker å være med på utviklingen av selskapet videre og lansere Play Magnus også for Android-brukere.

Verden har aldri sett et fenomen som Magnus Carlsen, hevder den indiske næringslivsavisa dagen etter at landsmannen Vishy Anand fikk juling i det andre partiet i sjakk-VM.

Magnus Carlsen hadde 994 188 kr. i inntekt i 2013 og en formue på 11 681 201 kr.