VM-klar: Magnus Carlsen skal spille om VM-tittelen mot Viswanathan Anand denne måneden. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
VM-klar: Magnus Carlsen skal spille om VM-tittelen mot Viswanathan Anand denne måneden. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB ScanpixVis mer

Magnus Carlsens VM-kamp skal sendes direkte på NRK

Nesten 100 timer sjakk blir vist på TV.

Kanalen offentliggjorde søndag at rettighetene var i boks.

- Det har vært en komplisert forhandlingsprosess over flere måneder med ulike aktører i India, men til slutt klarte vi å komme til enighet med rettighetshaver om TV-rettighetene. Det var konkurranse om rettighetene på det norske markedet, og vi er selvsagt glad for at rettighetene havnet hos NRK, sier Runar Østmo, som er sjef for sportsrettigheter i statskanalen.

- Galskap Til egen kanal sier sportssjef Rune Haug følgende:

- Det er jo litt galskap å sende nesten 100 timer sjakk direkte på Norges største TV-kanal, men vi tror det norske folk har lyst til endelig å kunne følge Magnus Carlsens' enestående prestasjoner på nært hold, sier sportssjef Rune Haug.

TV og nett Første parti i tittelkampen går 9. november. Verdensmesteren må være best over 12 partier. Står det uavgjort, avgjøres VM-kampen med tiebreaks.

NRK skal sende Carlsens sjakkduell på NRK1 og NRK.no.

(NTB)