Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM i New York

- Magnus er ikke i toppform

Verdens nest beste sjakkspiller ser klare svakheter.

TILSKUER: Fabio Caruana, som er ranket som verdens nest beste sjakkspiller, var søndag tilskuer under sjakk-VM i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
TILSKUER: Fabio Caruana, som er ranket som verdens nest beste sjakkspiller, var søndag tilskuer under sjakk-VM i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Fabio Caruana er ranket som verdens nest beste sjakkspiller etter norske Magnus Carlsen. Han gjestet søndag sjakk-VM i New York og fikk se Carlsen spille uavgjort mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin i det sjuende partiet på rad.

- Magnus Carlsen er ikke i toppform. Han utnytter ikke alle sjansene han har til å vinne, sier Caruana til Dagbladet mens han står og blir omsvermet av fans som vil ta bilde med ham.

Men Caruana er heller ikke imponert over hvordan Karjakin har spilt så langt i VM.

- Så langt har ikke Karjakin vist en eneste skummel idé. Han er heldig som ikke har tapt noe, mener Caruana.

- Ikke fornøyde

Han skal være i New York framover, men vet ikke om han kommer tilbake for å se flere av partiene i VM.

- Dette var dagen jeg hadde planlagt å besøke VM, så jeg hadde håpet på litt mer spenning, sier han og smiler.

- Hvordan er det for spillerne å spille uavgjort i parti etter parti?

- Ingen av dem er særlig fornøyde med å spille sju uavgjort partier på rad. Karjakin er trolig litt mer fornøyd. Han spiller jevnt med Magnus og har overlevd noen skumle situasjoner.

Tror på Magnus

- Hvem er favoritten din til å vinne?

- Det er fortsatt Magnus. Han har styrt spillet. Med hvitt er det veldig usannsynlig at han vil tape. Dersom Karjakin ikke klarer å finne noen gode åpninger, er Magnus storfavoritt.

Selv om også Carlsen har vist svakhetstegn, er Caruana langt fra sikker på at han selv hadde klart å slå nordmannen.

- Jeg ville hatt sjanser, men det er umulig å vite om jeg hadde slått ham. Det er også lettere å se fra utsiden. Når du faktisk sitter og spiller, er det mye vanskeligere, sier Caruana.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!