- Magnus er klar favoritt

NRK-ekspert klokkeklar før VM-starten.

TROR PÅ REPRISE: Torstein Bae mener Magnus Carlsen er soleklar favoritt mot Vishy Anand også i år.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TROR PÅ REPRISE: Torstein Bae mener Magnus Carlsen er soleklar favoritt mot Vishy Anand også i år.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NRK-ekspert Torstein Bae utroper Magnus Carlsen til klar VM-favoritt, men spår at årets duell mot Viswanathan Anand blir mye jevnere enn sist.

Carlsen herjet tidvis med Anand på inderens egen hjemmebane for ett år siden da han ble verdensmester for første gang.

I morgen spilles første parti i returduellen i OL-byen Sotsji i Russland.

Bae tror det er en spent Carlsen som skrider til verket. - Jeg tror at han har fått igjen selvtilliten og at han ser fram til at det skal starte. Samtidig er han nok spent på motstanden. Anand er kommet sterkt tilbake etter å ha blitt nærmest ydmyket av Magnus sist gang, og som Magnus selv har sagt, er det jo nærmest surrealistisk at det er Anand som er motstander på ny, sier Bae til NTB.

23 mot 44 Selv om Carlsen har variert og Anand har hevet seg mye det siste året, nøler ikke Bae med å utnevne den regjerende verdensmester Carlsen som favoritt til å forsvare VM-tittelen.

- Magnus er klar favoritt. Det viser alle resultater de siste år, verdensrankingen og ikke minst alderen på de to. Magnus er 23 år, mens Anand er 44 år. Alderen taler til Magnus' fordel. Resultatene de siste årene har vært formidable for Magnus, og jeg har stor tro på at han klarer det igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer