- Magnus er letta

Sjakkverdensmesteren sier ja til ny VM-kamp.

SIGNERER: Magnus Carlsen er klar for VM-kamp i Sotsji i november. Foto:Photo by Tom Gannam/Invision for Chess Club and Scholastic Center of St. Louis/AP Images
SIGNERER: Magnus Carlsen er klar for VM-kamp i Sotsji i november. Foto:Photo by Tom Gannam/Invision for Chess Club and Scholastic Center of St. Louis/AP Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. LOUIS (Dagbladet): Etter andreplassen i Sinquefield Cup i St. Louis spiste Magnus Carlsen en bedre middag lørdag kveld sammen med støtteapparatet sitt. Så dro de tilbake til hotellet hvor verdensmesteren tok beslutningen om å forsvare VM-tittelen han sikret seg ved å beseire indiske Vishy Anand i fjor.

Få timer før fristen fra det internasjonale sjakkforbundet (FIDE)

- Magnus spiller VM. Han har veldig lyst til å spille. Han hadde en veldig god opplevelse i India i fjor. Han er verdensmester i sjakk, og han har lyst til å forsvare tittelen sin. Det ble tydeligere og tydeligere på slutten nå. Magnus er letta. Det er godt å få dette avklart, sier Carlsens manager, Espen Agdestein til Dagbladet og annen presse i St. Louis.

La ut bilde Samtidig offentliggjorde verdensmesteren selv sin beslutning på Twitter:

- Det har vært en ære å skrive autografer for fansen i St. Louis. etter turneringen fant jeg tid til én til, skriver Carlsen sammen med et bilde av seg selv mens han signerer VM-kontrakten.

Carlsen har vært i konflikt med FIDE etter at forbundet satte ham i en storpolitisk knipe. FIDE med den russiske presidenten, Kirsan Iljumzjinov besluttet å arrangere årets VM-kamp i den russiske byen Sotsji. Med den stadig mer alvorlige situasjonen i mellom Russland og Ukraina er dette kontroversielt.Iljumizjinov er også alliert med Russlands president, Vladimir Putin, og det er mulig at han dukker opp under VM-kampen i november. Under presidentvalget i FIDE i Tromsø i August, støttet Carlsen offentlig motkandidaten hans, Gary Kasparov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer