Sjakk-VM i New York

- Magnus er redd for seg selv

Forsiktig Magnus Carlsen fikk rekordrask remis. Nå venter dramatisk omspill på Carlsens egen bursdag.

OMSPILL: Etter bare 35 minutter og 30 trekk var mandagens parti over. Carlsen gikk for remis selv om han hadde fordel av å spille med hvite brikker. Onsdagens omspill starter klokken 20 norsk tid. Video: Reuters Redigerer: Henrik Skolt / NTB Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Carlsen - Karjakin 1/2 - 1/2

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg følte dagen i dag ikke var dagen å ta sjanser på, sa Magnus Carlsen umiddelbart etter å ha spilt remis mot Karjakin i det siste og avgjørende partiet i VM-kampen.

Stillingen var 5,5 mot 5,5 da den regjerende verdensmesteren åpnet det tolvte og etter planen siste partiet i sjakk-VM med hvite brikker. De siste par ukene har de to kjempet i time etter time i parti etter parti på sørspissen av Manhattan. Mandag skulle det hele avgjøres, og presset var voldsomt på begge.

- Overraskende forsiktig

Carlsen hadde altså fordelen av å starte med hvite brikker. Han var også på offensiven og struttet av selvtillit etter å ha vunnet det forrige partiet han spilte med hvitt. Samtidig har Karjakin tidligere i VM vist seg som en formidabel forsvarsspiller, og ni av partiene har endt i remis. Før det tolvte partiet var det derfor ventet at russeren ville spille særdeles defensivt.

- Dette var et overraskende forsiktig åpningsvalg av Magnus. Han valgte nok trygghet foran risiko i dag. Karjakin forsvarte seg godt og hadde full kontroll hele veien, sier Dagbladets sjakkekspert Tarje Joten Svensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer