Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus feirer på rommet med tv og internett

- Han er veldig glad og litt lettet, sier faren.

VERDEN RUNDT: Henrik Carlsen er faren til Magnus og reiser med han verden rundt på sjakkturneringer. Her er de for et år siden i Bilbao, Spania. Foto: Hans Arne Vedlog
VERDEN RUNDT: Henrik Carlsen er faren til Magnus og reiser med han verden rundt på sjakkturneringer. Her er de for et år siden i Bilbao, Spania. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

|||(Dagbladet.no): Henrik Carlsen, faren til Magnus, følger sønnen verden rundt på sjakkturneringer. Han forteller på telefon fra
 Kina at sønnen var veldig glad etter å ha sikret remis mot Teimour Radjabov i dag. Og med det vunnet hele turneringen sammenlagt.

- Magnus er veldig glad og litt lettet. Det å lede en turnering er anstrengende og presset har vært stort.
Da er det ekstra imponerende å klare å vinne totalt, sier Henrik Carlsen til Dagbladet.no.

Spilte forsiktig
Sønnen hans er bare 18 år og har vært i verdenstoppen siden han var 13. Da ble han verdens yngste stormester på det tidspunktet, og han var den tredje yngste stormesteren gjennom tidene.

Far Carlsen sier han så på spillet til Magnus at mye sto på spill i dagens parti.

- Han spilte litt forsiktig i dag og var veldig fornøyd med remis slik at han sikret seieren. Fokuset i dag var i stor grad sammenlagtseieren. Og med svarte brikker var remis veldig bra.

Turneringens siste runde spilles i natt klokka fire norsk tid. Da stiller Magnus med hvite brikker mot russiske Dmitrij Jakovenko.

- Da går han for seier, nå er presset borte og han har stor selvtillit. Han har vunnet alle de hvite partiene så langt i turneringen, sier Carlsen.

Feirer på rommet
Med seier i natt kan Magnus oppnå 2800 i rating, som den yngste gjennom tidene. Ratingen regnes ut ved en formel som vektlegger hvor god motstanderen er og hvordan man scorer poeng.

- Magnus hadde satt stor pris på det. Men vi stresser ikke, fordi han skal spille én turnering til før den neste offisielle ratinglista kommer 1. november. Så om han får nok poeng her nede eller senere i måneden spiller ingen rolle, sier faren.

Det blir ingen stor fest etter turneringsseieren. Resten av kvelden skal Magnus slappe av på rommet.

- Han ser på tv og er på internett og slapper av, sier Henrik Carlsen.

• Det siste partiet spilles klokka fire i natt norsk tid og kan følges live her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media