- Magnus hadde ingen reell vinnersjanse i dagens parti

Tal Memorial-seieren glapp for Carlsen.

REMIS: Med remis i sitt siste parti i Tal Memorial glapp turneringsseieren for Magnus Carlsen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
REMIS: Med remis i sitt siste parti i Tal Memorial glapp turneringsseieren for Magnus Carlsen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Den norske VM-utfordreren spilte remis i siste parti mot Shakhriyar Mamedyarov, og dermed vant Boris Gelfand turneringen.

Gelfand spilte remis mot Vladimir Kramnik i en kamp som var tidlig ferdig søndag. Det betydde at Carlsen ville vunnet turneringen om han hadde maktet å slå Mamedyarov.

- Magnus hadde ingen reell vinnersjanse i søndagens parti, sa manager Espen Agdestein til NTB etter den spennende avslutningen.

På pressekonferansen etter matchen mot Mamedyarov, sa Carlsen at han manglet det lille ekstra i turneringen.

- Det har vært litt for mye opp og ned i denne turneringen, og da holder det ikke til å vinne på dette nivået, sa Carlsen foran et stort pressekorps i Moskva.

Tal Memorial-turneringen ga ham likevel tre verdifulle skalper i beltet. Den kommende VM-rivalen Viswanathan Anand, meritterte Vladimir Kramnik og den alltid hyperfarlige amerikaneren Hikaru Nakamura ble alle slått av nordmannen. I tillegg fikk Carlsen notert fem remis og ett tap. Gelfand stoppet på 6 poeng og Carlsen på 5,5.

Carlsen reiser hjem fra Moskva mandag, og denne uken er det nye møter i støtteapparatet rundt planleggingen av VM-oppkjøringen.

- Vi kommer blant annet til å diskutere om vi tar en tur til India i forkant av VM-kampen for å se på forholdene. Trolig blir det i august, sier Agdestein til NTB.

Foreløpig står en turnering på programmet til VM-utfordreren fra Lommedalen før møtet med Anand i november. Den spilles i St. Louis i USA i midten av september. Anand har ingen turneringer på programmet før VM-duellen mot Carlsen.

VM-kampen spilles i Anands hjemby Chennai (tidligere Madras).

(NTB)