Magnus Haglund mener Frode Kippe (35) aldri har vært i bedre form under hans ledelse

- Han er verdt all skryt for hans prestasjoner.

I KNALLFORM: Frode Kippe i styrkerommet etter en fellesøkt med lagkameratene. Lillestrøm-trener Magnus Haglund mener stopperkjempen aldri har vært i bedre form under hans ledelse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I KNALLFORM: Frode Kippe i styrkerommet etter en fellesøkt med lagkameratene. Lillestrøm-trener Magnus Haglund mener stopperkjempen aldri har vært i bedre form under hans ledelse. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Frode Kippe har spilt i Lillestrøm sammenhengende siden 2002 etter et opphold på fire år i England. I en alder av 35 år er han fortsatt en bauta på Åråsen, og tallenes tale er klare:

Med Frode Kippe på banen slipper Lillestrøm inn 1,0 mål i snitt i Tippeligaen i år.

Uten Frode Kippe slipper Lillestrøm inn 2,66 mål i snitt.

- Det er vanskelig å si hva statistikken viser. Jeg håper at jeg kan bidra med min rutine bak der. Jeg har spilt mange kamper, og sånn sett har jeg den tryggheten i å være på banen. Det er nok litt tilfeldigheter som gjør det, samtidig som jeg selv føler at jeg er i god form i år. Jeg har fått trent godt i oppkjøringen, og har følt meg pigg, spesielt fram til jeg fikk den skaden som satte meg ut litt, og det er kanskje grunnen til at det har gått så bra, sier en ydmyk Kippe til Dagbladet.

Frode Kippe pådro seg en strekk i lysken etter 20 minutter i oppgjøret mot Start sent i april. Skaden er nå leget, og forsvars-bautaen føler at han er tilbake der han var før skaden inntraff. På spørsmål om han har følt seg så bra på lenge, svarer han:

- Jeg synes jeg periodevis har vært i bra form tidligere år også. Jeg har stort sett unngått de mest alvorlige skadene og fått trent bra. Vi har også fått mer orden på laget nå, så jeg føler at jeg er tryggere på banen nå enn jeg har vært de tidligere åra, sier Kippe.

Verdt all skryt Lillestrøm-trener Magnus Haglund (40) mener derimot at Frode Kippe aldri har vært i bedre form under hans ledelse på Åråsen.

- Han var ikke like god hele fjoråret som han er nå. Han er verdt all skryt for hans prestasjoner, måten han leverer hver dag på treningsfeltet, og hvordan han er som person, sier Haglund til Dagbladet.

Lillestrøm har slitt med skader på sentrale spillere denne sesongen, og det er derfor viktig at Frode Kippe nå er tilbake for fullt etter fem kamper ute. Kippe-effekten viste seg allerede i comebacket mot Haugesund hvor LSK holdt nullen. Da Haglund fikk se tallenes klare tale på hvordan LSK fremstår med og uten Kippe, kunne han ikke annet enn å samtykke.

- Slik er det, og jeg kan ikke si noe på det. Frode er viktig for oss. Han er den mest erfarne spilleren i backfireren. Han er veldig god på dødballer, både offensivt og defensivt. Han posisjonere seg godt i spillet, og er fortsatt veldig god til tross for at han er 35 år, sier Haglund.

- Er han Lillestrøms viktigste spiller?

- Det er vanskelig å svare på. Men det er ikke noe tvil om at han er viktig for oss, sier Haglund etter litt betenkningstid.

Høydepunktet Da er det godt nytt for alle som har et bankende hjerte for Lillestrøm at Frode Kippe er klar til dyst mot Vålerenga førstkommende søndag.

- Det er en kamp jeg har gledet meg til veldig iallefall. Det er ofte høydepunktet i sesongen å møte Vålerenga hjemme. Jeg har lyst på en seier, fordi det er lenge siden vi har hatt en god hjemmekamp mot Vålerenga. Så motivasjonen er på topp, sier Kippe.

Selv om 35-åringen har spilt derbykampen titalls ganger, betyr det fortsatt like mye for stopperkjempen å se den blå Vålerenga-drakta på motstanderlaget når han løper ut på Åråsen.

- Jeg tror alle gleder seg til denne kampen. Det er alltid ekstra spesielt å møte Vålerenga. Du merker det i hele byen, og supporterne er på deg hele tiden og minner deg på det så det ikke glemmes. Denne kampen betyr mye for mange, og det merker du, sier Kippe.

- Hva husker du best fra disse oppgjørene?

- Jeg husker spesielt den første kampen i 1997 hvor Kjetil Nilsen scoret 3-2-målet. Det er kanskje det jeg husker best egentlig. Det var min første kamp mot Vålerenga, og det var en utrolig opplevelse. Samtidig scoret jeg 1-0 mot VIF på bortebane i 2008-09 som jeg også husker godt. Det har vært noen morsomme kamper mot Vålerenga, det har det vært.