Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Magnus har fått et nytt våpen

Sjakk-Carlsen imponerte igjen, med sterk seier over russiske Jakovenko.

NOK EN SUKSESS: Magnus Carlsen har så langt skaffet seg 3,5 av 4 mulige poeng i turneringen i Nanjing i Kina. Foto: Yufeng/Scanpix
NOK EN SUKSESS: Magnus Carlsen har så langt skaffet seg 3,5 av 4 mulige poeng i turneringen i Nanjing i Kina. Foto: Yufeng/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Det norske stortalentet Magnus Carlsen spilte med svarte brikker, men klarte likevel å slå russiske Dmitrij Jakovenko i Grand Slam-turneringen i Kina.

Generalsekretær Dag Danielsen i Norges Sjakkforbund er imponert.

- Det var en utrolig imponerende seier og et veldig spennende parti. Det er vanskelig for oss vanlige sjakkspillere å forstå hvordan han spiller. Selv ikke dataprogrammene forstår ham. De foreslår andre løsninger enn de han selv velger. Han har en helt enestående kreativitet, sier Danielsen til Dagbladet.no.

Lært av Kasparov
Med dagens seier har Carlsen tatt 3,5 poeng av 4 mulige så langt i turneringen Nanjing Pearl Spring.

- Å vinne på dette nivået med svarte brikker er utrolig imponerende. Magnus seiler ifra og er i en helt egen klasse, sier Danielsen.

Åpningene har vært Carlsens mindre sterke side i lang tid, men det ser nå ut til at samarbeidet med sjakklegenden Garry Kasparov har båret frukter.

- Andre toppspillere har egne analyseteam som hjelper dem med blant annet å forbedre åpningsreportoaret. Kasparov har den beste i verden og det er tydelig at Magnus har fått et nytt våpen via den. Han har løftet seg på dette området.

Her kan du se hele partiet, kommentert på nettstedet Chessdom.

Slo verdenseneren
Så langt i turneringen har Carlsen tre seire og en remis. Tirsdag slo den norske tenåringen verdenseneren Veselin Topalov (33).

I morgen venter Teimour Radjabov og Danielsen er optimistisk på nordmannens vegne.

- Han er fra Aserbajdsjan og er også veldig ung, bare tre år eldre enn Magnus. Han er ranket som nummer sju i verden og Magnus var nummer fire før denne turneringen. Men Magnus spiller med hvite brikker i morgen, han har en bra score mot Radjabov og viser en veldig selvtillit for tiden.

Etter morgendagens runde er turneringen halvspilt. Etter en hviledag snur man fargene, det vil si at alle spillerne skal spille mot hverandre igjen, men at Magnus nå får svarte brikker mot dem han hadde hvite mot sist og omvendt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling