Under et enormt press

- Magnus har mer på ham

Den amerikanske sjakkprofilen Hikaru Nakamura mener at Hans Niemann er presset i et hjørne etter Carlsens kommentar. Han ser bare en utvei.

UNDER PRESS: Hans Niemann. Foto: FIDE
UNDER PRESS: Hans Niemann. Foto: FIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld kom Magnus Carlsen med en ny melding om Hans Niemann. Den norske verdenseneren gjorde det klart at han personlig var sikker på at den amerikanske 19-åringen har jukset mer enn han tidligere har innrømmet, og Carlsen er også sikker på at det har skjedd nylig.

31-åringen gikk så langt som å si at han personlig fant oppførselen til Niemann under oppgjøret i Sinquefield Cup svært mistenkelig.

SJAKK: Den internasjonale sjakkdommeren Kristoffer Gressli mener Magnus Carlsens påstander om Hans Niemann er de drøyeste i sjakkhistorien. Video: AP / Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for de sterke påstandene kom ikke Carlsen med noe bevis mandag kveld. Det var bare hans egne påstander. Nordmannen innrømmer at han har enda mer på hjertet, men at han ikke kan si mer offentlig før Niemann eventuelt gir ham lov til å snakke fritt.

Det får den tidligere toppspilleren Hikaru Nakamura, som nå streamer sjakk online, til å reagere. Amerikaneren, som har vært kritisk til Niemann tidligere, mener at Carlsen presser 19-åringen opp i et hjørne:

-Det er klart at Magnus har mer på ham, han har et bevis, men hvem vet hva, sier Nakamura i en video på YouTube.

PRESSET: Hikaru Nakamura mener at Niemann bare har ett valg nå. Foto: Carina Johansen / NTB
PRESSET: Hikaru Nakamura mener at Niemann bare har ett valg nå. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

I meldingen la Carlsen opp til at han kommer til å si mer om han får lov. Tidligere har Chess.com også gjort det samme i pressemeldingen hvor de kunngjorde at de har utestengt ham.

Nakamura mener at det legger et enorm press på Niemann.

- Ballen er på Niemanns banehalvdel. Han har to personer som sier at du må gi oss lov til å dele det vi har uten at det blir tatt noen rettslige grep. Hva Hans vil gjøre nå er det store spørsmålet. Hvis Hans ikke sier noe ser det mistenkelig ut. Hvis han er uskyldig må han gå offentlig ut og be Magnus vise hva han har. Hvis han ikke gjør det er det vel ingen tvil, sier Nakamura.

Til tross for at Carlsen ikke kom med noen bevis mandag kveld mener norske eksperter at pressemeldingen kan få fatale konsekvenser for Niemanns karriere:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer