Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Magnus har noe som ingen andre har

Solskjær presenterte Eikrem, og fortalte om spenningen før PL-debuten i morgen.

CARDIFF/OSLO (Dagbladet): Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær og Magnus Wolff Eikrem snakket med pressen for første gang etter overgangen tidligere denne uka. 

Spenningsmomentet før dagens pressekonferanse var om Mats Møller Dæhli også skulle bli presentert som Cardiff-spiller.

Det ble han ikke.

Solskjær og Eikrem har denne uka bodd på hotellet Vale Resort, der også dagens pressekonferanse fant sted. Det har vært massiv interesse rundt nordmennene denne uka og rundt 25 pressefolk fulgte dagens seanse på den walisiske landsbygda.

Spent
Og da Solskjær først ankom lokalene  sammen med Magnus Wolff Eikrem, var innrømmet Solskjær at han var spent før ligadebuten hans.

- Jeg er spent. Det er en egen liga i bunnen av tabellen med ti lag. Vi har nok å tenke på om dagen. Vi er godt forberedt og vi har jobbet hardt. Noen lette treninger og vi har friske bein til i morgen, sier Solskjær, men la til at han aldri var nervøs før kamper.

Eikrem var selvfølgelig glad for å få sjansen til å spille i Premier League. På pressekonferansen kunne han fortelle at valget var enkelt å ta da han først fikk vite om Solskjærs interesse.

Det til tross for at Heerenveen-manager Marco Van Basten ikke var spesielt glad for å slippe Eikrem til Cardiff.

Får skryt
For den unge norske midtbanespilleren er dette derimot et helt riktig karrierevalg, mener han.

- Det er en fin spillergruppe. Det er et steg opp, sier Eikrem om overgangen.

Solskjær skryter sin landsmann opp i skyene, og forteller at han har fulgt Magnus Wolff Eikrem siden han var tolv år. Pasningsfoten hans holder ypperste klasse, og Solskjær tror Eikrem kan bli en meget bra Premier League-spiller.

- Jeg ville aldri signert Magnus bare for å signere ham. Han har noe som ingen andre i klubben har, kan man si, sier Solskjær om landslagsspilleren.

Må ikke vinne mot West Ham
Den ferske manageren tviler på at han lar Eikrem starte mot West Ham i morgen, all den tid han bare har hatt to treninger med sine nye lagkamerater.

Og selv om bunnoppgjøret mot West Ham er viktig for klubben, tar Solskjær det hele ned.

- Det finnes ingen må-vinne-kamper. Vi kan ikke bare tenke konsekvenser. Vi må spille vårt spill. Det ville selvsagt vært fantastisk med tre poeng, men vi MÅ ikke vinne, sier Solskjær.

FIKK SKRYT: Magnus Wolff Eikrem ble i dag offisielt presentert på Cardiffs pressekonferanse før kampen mot West Ham i morgen.Foto: Pete Thomas/Cardiff City FC / NTB scanpix
FIKK SKRYT: Magnus Wolff Eikrem ble i dag offisielt presentert på Cardiffs pressekonferanse før kampen mot West Ham i morgen.Foto: Pete Thomas/Cardiff City FC / NTB scanpix Vis mer

- Alle vet at resultatene bestemmer framtida. Vi må tenke på å kjempe i toppen av bunnlagene i Premier League, sier han, før han legger til litt senere:

- Alt jeg ønsker meg i morgen er en seier.

I GODT HUMØR: Ole Gunnar Solskjær tok med seg Magnus Wolff Eikrem på pressekonferansen før morgendagens kamp mot West Ham.Foto: Thomas Rasmus Skaug
I GODT HUMØR: Ole Gunnar Solskjær tok med seg Magnus Wolff Eikrem på pressekonferansen før morgendagens kamp mot West Ham.Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer