Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM i New York

- Magnus har tatt av silkehanskene

Magnus Carlsen planlegger for sin første seier i sjakk-VM

SJAKK: Etter en rask åpning brukte Carlsen lang tid på flere enkle trekk. 25-åringen prøvde seg med noen offensive manøvre, men kom selv i akutt tidsnød inn mot første tidskontroll. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Regjerende verdensmester Magnus Carlsen berget remis i det niende partiet av sjakk-VM mot utfordreren Sergej Karjakin. Tiende runde, som spilles torsdag, spiller Carlsen med hvite brikker.

Før den runden ligger han under med 4 poeng mot Karjakins 5 poeng. For å beholde VM-tittelen, må han ha seier.

- Remis var greit i niende parti. Da har han to hvite og et svart parti igjen, og da vil det være fullt trøkk i hvert parti. Han ønsket trolig å viske vekk dette ene svarte partiet. Nå er det av med silkehanskene, sier Carlsens manager, Espen Agdestein, til Dagbladet.

- Ekstremt

- Hvor store er sjansene for at han vinner VM nå?

FORLOT PRESSEKONFERANSEN: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen kjempet seg gjennom et tøft parti mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin, og tapte. - Jeg gidder ikke å sitte her og vente på ham, sa Carlsen om Karjakin. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Det vet jeg ikke. Det er sånn det er med sport, og det som gjør det sjarmerende. Vi håper veldig. Magnus gjør alt han kan for å få det til. Normalt spiller han ikke tolv partier på rad uten å vinne. Det ville være ekstremt hvis det skulle skje nå, sier manageren.

Han forteller at nederlaget i det åttende partiet gjorde Carlsen rasende.

- Å tape et parti er en tøff vekker. Han har følt hele tida at han gjerne skulle spilt litt bedre. Når han taper et parti får han et annen type press på seg, forklarer manageren.

- Utblåsning

Faktisk ble Carlsen så rasende at han stormet ut fra pressekonferansen mandag. Det kan koste ham rundt 500.000 kroner av premiepengene dersom han vinner VM. På pressekonferansen etter det niende partiet, varslet Carlsen at han har anket denne beslutningen fra det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

- Det ble en utblåsning. Etterpå var hele laget ute og spiste og fikk andre ting å tenke på. Det tror jeg var lurt. Du blir sprø av å gå og tenke på tap hele tida. Deretter brukte Magnus tida på å slappe av. Han har spilt litt bordtennis og forberedt seg og giret seg opp mentalt, sier Agdestein.

- Er det vanskelig å legge slike tap bak seg?

- Tapet følger med ham. Den verste skuffelsen rister han av seg i løpet av noen få timer. Så begynner han å se framover. Der er han veldig flink. Mange greier ikke det, men det er Magnus god på. Også bruker han den irritasjonen til positiv motivasjon og god energi, sier Agdestein.

Som tidligere VM

Flere sjakkeksperter har hevdet at Carlsen ikke var i toppform, eller at han har tatt for lett på VM-partiene hittil. Det er ikke Agdestein enig i.

- Magnus er sånn han er. Han har gjort de samme forberedelsene i år som før de andre VM-matchene. Det er alltid kommentarer om at han skulle gjort mer av det, og mindre av det. Men Magnus er som han er. Det har servet ham vel fram til nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!