Magnus Hedman tiltalt for doping

Sveriges tidligere landslagskeeper nekter skyld.

VM-KEEPER: Sveriges tidligere landslagskeeper Magnus Hedman i kamp om ballen med Nigerias Taribo West i Kobe under VM i 2002. Foto: Kimimasa Mayama, Reuters/Scanpix
VM-KEEPER: Sveriges tidligere landslagskeeper Magnus Hedman i kamp om ballen med Nigerias Taribo West i Kobe under VM i 2002. Foto: Kimimasa Mayama, Reuters/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): 13. mai i år ble den tidligere Premier League-keeperen Magnus Hedman stanset av politiet utenfor Stockholm. Bilen han og en annen mann satt i ble gjennomsøkt, og Hedman ble tatt med til politistasjonen for testing.

Keeperen med 58 landskamper for Sverige måtte avlegge både blod- og urinprøve. Testene viste spor av det anabole steroidet stanozolol, det samme stoffet som sprinteren Ben Johnson ble avslørt for å bruke under OL i 1988, skriver Expressen.

Hedman, som nå har lagt opp som toppfotballspiller, benekter imidlertid å ha brukt stoffet bevisst.

- Jeg har aldri tatt en tablett som jeg har visst at var doping, sier han.

Antidoping-ambassadør
Ettersom han benekter straffskyld, blir Hedman tiltalt i stedet for å slippe unna med et forelegg. Men han står knallhardt på at han må ha fått i seg det ulovlige preparatet via et amerikansk kosttilskudd.

- Jeg kan ikke innrømme at jeg forsettlig og med vilje har spist doping, bare for å få en slutt på dette.

Det gjør ikke saken mindre ubehagelig for svensken at han er ambassadør for organisasjonen «Ren idrott», som arbeider mot doping i idretten.

55 tabletter i buksa
Politiet fant også 55 tabletter inneholdende stanozolol i en bukse som tilhører Hedman, men har ikke klart å bevise at tablettene var hans. Derfor vil han ikke bli tiltalt for dette forholdet.

36-åringen risikerer bøter om retten finner ham skyldig.

Hedman startet karrieren i AIK, før han spilte for Coventry fra 1997 til 2002. Han gikk videre til Celtic, som lånte ham ut til italienske Ancona.

Hedman avsluttet proffkarrieren som ubenyttet reserve i Chelsea i 2006-07-sesongen.