- Magnus kan bli verdens beste

Sjakkpresidenten svarte i nettmøte.

(Dagbladet.no): Magnus Carlsen gjør det stort i stormesterturneringen i nederlandske Wijk aan Zee. Foran dagens match, den niende, leder han gruppe B med seks og et halvt poeng, ett poeng foran sine argeste rivaler.

I dag skal Carlsen ut i ny match, denne gang mot Humpy Koneru. Inderen har langt dårligere rating enn Carlsen, og ligger uoffisielt over tre hundre plasser bak nordmannen.

Torstein Bae, president i Norges sjakkforbund stråler over sin superstjerne.

- Magnus har vært i framgang veldig lenge. Læringskurven er veldig uforutsigbar. Med resultatene siden mai i fjor har Magnus\' selvtillit stadig økt, sier Bae til Dagbladet.no.

- Magnus er ikke redd for noen akkurat nå. Det er utrolig det han driver med.

Kasparov utnevner Magnus

Bae mener Norges nye sjakkprins uoffisielt har klatret minst tredve plasser etter starten av stormesterturneringen. Etter kvalifiseringen til sjakk-VMs kandidatmatch var Magnus på 89. plass over verdens beste spillere.

Men Bae mener utviklingen bare har startet. For verdens beste, Kasparov, har allerede utnevt Carlsen til en av hans tre arvtagere.

STOR SPILLER STORSPILLER: Og Magnus kan bli best i verden. Foto: Reuters
STOR SPILLER STORSPILLER: Og Magnus kan bli best i verden. Foto: Reuters Vis mer

- Kan han bli nummer én i verden?

- For noen måneder siden hadde jeg trodd han ville vært blant de hundre beste. Nå virker det som han kan nå toppen.

Men han kommer til å få konkurranse. Stormesteren Sergei Kariakin er født i samme år som Magnus, og i fjor vant han gruppa Magnus nå spiller i. Han er også en av de tre Kasparov mente ville kjempe om å ta hans plass.

Også amerikaneren Hikaru Nakamura er nevnt som en mulig arvtager, men han er tre år eldre enn sine to rivaler og har kommet lenger i utviklingen.

Sendt inn spørsmål under kampen!

Men nå ser Bae fremover for Magnus. Etter at stormesterturneringen er avsluttet er neste store skritt kandidatmatchen i VM i oktober.

Magnus har trukket stornavnet Levon Aronian, rangert som nummer fem i verden.

- Vi har gode forhåpninger. Jeg tror Magnus kommer til å ta igjen armeneren.

Magnus spiller dagens match klokka 13.30, og spillet kan du følge trekk for trekk HER.

Du kan stille Torstein Bae spørsmål under matchen. Han stiller til nettmøte samtidig som Carlsen møter Koneru klokka 13.30.