Magnus kan få sin United-debut i kveld

I tropp med Rooney, Giggs, Scholes og Hargreaves.

• Ferguson blir hjemme hos kona: Må flytte, får ikke se kamp

• November 2006: Magnus debuterte for United-reservene

(Dagbladet.no): Magnus Wolff Eikrem skulle egentlig feire 17-årsdagen sin i kveld. Planen var en middag med agent Jim Solbakken, klubbkompis Ole Gunnar Solskjær og pappa Knut Hallvard.

I stedet reiser han til Skottland for å spille treningskamp med flere av klubbens aller største stjerner.

- Det er et steg i riktig retning. Og det har vel aldri vært tvil om potensialet hans, sier Jim Solbakken til Dagbladet.no.

Med Rooney & Co

Manchester Uniteds siste oppkjøringsaktivitet før det hele starter til helga, er de to kampene mot nordirske Glentoran og skotske Dunfermline i kveld.

Førstelagstroppen er delt i to, og det gis i tillegg sjansen til flere av klubbens yngre spillere.

FÅR SJANSEN MED DE STORE GUTTA? Magnus Wolff Eikrem (t.v) har fått være med superstjernene til Nord-Irland. I kveld kan han få A-lagsdebuten. Foto: Kjell Langmyren/Scanpix/Ap
FÅR SJANSEN MED DE STORE GUTTA? Magnus Wolff Eikrem (t.v) har fått være med superstjernene til Nord-Irland. I kveld kan han få A-lagsdebuten. Foto: Kjell Langmyren/Scanpix/Ap Vis mer

Den aller yngste i kveld er norske Magnus Wolff Eikrem. Romsdalingen er med i 15-mannstroppen mot Dunfermline. Der er også verdensstjerner som Edwin van der Sar, Darren Fletcher, Paul Scholes, Wayne Rooney og Ryan Giggs, og det blir også Owen Hargreaves\' møte med førstelagskompisene.

- Synd at vi ikke får spist middag med Magnus i kveld. Men jeg tror han selv synes denne feiringen er enda bedre, gliser Solbakken.

- De er begeistret

Agenten vil ikke røpe andre personers vurderinger av Eikrem, han ber oss heller ringe Sir Alex Ferguson og spørre ham, men er ikke i tvil om at senioruttaket er et signal.

- Han har hatt en bra forsesong, og de har ikke lagt skjul på at de er begeistret. Det er en lang vei fram til fast førstelagsspill, men han er på god vei, sier Solbakken, som ikke vil spekulere på hvorvidt det tidligere Molde-talentet får sin offisielle førstelagsdebut - for eksempel i ligacupen - kommende sesong.

- Men det har jo gått en debatt hjemme i Norge om hvorvidt norske talenter bør ta steget ut mens de ennå er tenåringer. Nå har vi vært med på tre slike overganger (Wolff Eikrem, Håvard Nordtveit, Arsenal og Lars Stubhaug, Everton), og alle gjør det bra. Hvis opplegget er bra, går det an å anbefale dette, mener Solbakken.

Uniteds kamp mot Glentoran vises på betalkanalen Sky Sports i England. Møtet med Dunfermline går på norske Viasat Sport 2 og på Manchester Uniteds hjemmeside.

Magnus kan få sin United-debut i kveld