Magnus Carlsen får massiv kritikk for VM-remisen

- Magnus kan ha gjort sitt livs tabbe

NRKs Atle Grønn holder an kritikken foreløpig - for hvis Carlsen vinner omspillet og blir verdensmester, kan han plutselig ha gjort en genistrek.

UNDER PRESS: Onsdag skal alt avgjøres. Magnus Carlsen gikk for remis i siste ordinære parti for å sikre omspill. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UNDER PRESS: Onsdag skal alt avgjøres. Magnus Carlsen gikk for remis i siste ordinære parti for å sikre omspill. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Straks skal det hele avgjøres: Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana til omspill om VM-tittelen. De to skal først spille hurtigsjakk, og om ingen vinner kåres der går det hele til lynsjakk. Og skulle det ikke avgjøres der heller, går det til armageddon.

Men Carlsen hadde alt i sine hender i det siste ordinære partiet mandag. Derfor får han massiv kritikk for å ha tatt til takke med remis og sikret omspill.

Den russiske stormesteren Vladimir Kramnik omtaler i sin spalte hos ruchess avgjørelsen som «totalt ulogisk og vanskelig å forstå», samtidig som han mener at dette ikke er 27-åringen slik vi har lært ham å kjenne.

«Noe er forandret ved Magnus», fastslår russeren.

«Han var ikke tro mot seg selv i det partiet. Det kan være noen problemer som at han opplever spenning og at han er lei av å kjempe. Det er en ren psykisk vurdering gjort av Magnus, og det viser bare at han har forandret seg fra tidligere,» skriver Kramnik.

Sitt livs tabbe?

Sjakkekspert i NRK, Atle Grønn, holder an kritikken foreløpig. Han sier det enkelt: Taper Magnus Carlsen, har han gjort sitt livs tabbe. Om han vinner, vil det vise seg å være en genistrek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer