Magnus kjempet mot klokka og vant igjen

Kan bli tidenes yngste med rating over 2800.

BANKER ALLE: I går spilte Magnus Carlsen remis mot verdenseneren Veselin Topalov (bildet). Men i dag tok han nok en seier og har i realiteten vunnet den presitsjetunge turneringen allerede. Foto: Yufeng/Scanpix
BANKER ALLE: I går spilte Magnus Carlsen remis mot verdenseneren Veselin Topalov (bildet). Men i dag tok han nok en seier og har i realiteten vunnet den presitsjetunge turneringen allerede. Foto: Yufeng/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Magnus Carlsen (18) fortsetter sin triumfferd i storturneringen Nanjing Pearl Spring. Det var nære på i dagens parti mot kinesiske Yue Wang, som han spilte remis mot i forrige uke.

- I sjakk må du foreta 40 trekk i løpet av to timer, hvis ikke taper du på tid. Og Magnus hadde bare sekunder å gå på, han gjorde det virkelig spennende, sier Dag Danielsen, generalsekretær i Norges sjakkforbund til Dagbladet.no.

Bedre enn Kasparov
Carlsen leder nå med to poeng sammenlagt (man får ett poeng for seier og et halvt for remis) og har i realiteten vunnet turneringen.

- Hvis Magnus taper begge de gjenstående partiene sine og Topalov vinner sine så kan de ende på samme poengsum. Men da er det nesten garantert at Magnus vil vinne fordi han er best på innbyrdes oppgjør med Topalov, sier Danielsen.

Han er imponert over moralen til den norske 18-åringen, som kan bli historisk denne uka.

- Hvis han tar 1,5 poeng til i denne turneringen vil han bli den første 18-åringen i historien som oppnår over 2800 i rating. Selv ikke Garry Kasparov klarte det, sier Danielsen.

Norske sjakkspillere forklarer prestasjonen med at 2800 i rating er som å løpe 100 meter på under 10 sekunder.

Positiv score mot alle
Tidspresset i dag gjorde at Carlsen ble tvunget til mange svært raske trekk og dermed skapte han trøbbel for seg selv med flere dårlige trekk.
 
- Det var stort å se at selv han kan gjøre feil, humrer Danielsen.

Carlsen har nå positiv score mot alle deltakerne i turneringen og er overlegent best. Topalov er en like klar toer og overbeviste i dag med seier over Leko.

- Alle har fått bank av Magnus. Det er fantastisk at han vinner denne turneringen så overbevisende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer