Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Magnus kommer til å overgå Solskjær

Sponsorkonge om Norges nye stjerne.

SEIER OG REMIS MOT VERDENSENER: Magnus Carlsen spilte seg inn i verdenseliten med innsatsen mot verdensener Veselin Topalov i Grand Slam-turneringen i sjakk i Kina. Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix
SEIER OG REMIS MOT VERDENSENER: Magnus Carlsen spilte seg inn i verdenseliten med innsatsen mot verdensener Veselin Topalov i Grand Slam-turneringen i sjakk i Kina. Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Eventyret har så vidt startet for Magnus Carlsen (18), også når det gjelder økonomien.

Den norske tenåringen tjente 670 000 kroner på bragden i Kina og inntektene de to neste årene anslås til mellom 16 og 18 millioner kroner i dagens Dagbladet.

Stor som Solskjær
Sponsorsjef Espen Agdestein i Magnuschess AS sier til Dagbladet at innsatsen i Nanjing Pearl Spring har gitt fantastisk god drahjelp.

- Jeg har merket at interessen har økt den siste tida, sier Agdestein.

Det inntrykket bekreftes av Jacob Lund, sponsorsjef i Dnb Nor-konsernet. Han er kåret til den mektigste kommersielle aktøren på det norske markedet.

- Hvis han fortsetter som han turer fram nå, så kommer Magnus til å bli det hotteste navnet Norge har produsert i idretten. Magnus kommer til å overgå Ole Gunnar Solskjær, sjakk er stort internasjonalt, sier Lund til Dagbladet.

Sponsorsjefen er blant dem som regner sjakk som sport.

- Internasjonalt er det vanvittig oppmerksomhet rundt sjakk. Det er et spill som har det viktigste i idretten i seg, det er både fokus og konsentrasjon, sier Lund.

Lunsj med Kasparov
Han har allerede vært truffet Carlsen-teamet, den unge sjakkspilleren og trenerberømtheten Garry Kasparov.

AVGJORDE FINALEN: Dette vil Ole Gunnar Solskjær alltid huskes for, scoringen som sikret Manchester United seieren i Champions League-finalen i 1999. Foto: Dan Chung/REUTERS
AVGJORDE FINALEN: Dette vil Ole Gunnar Solskjær alltid huskes for, scoringen som sikret Manchester United seieren i Champions League-finalen i 1999. Foto: Dan Chung/REUTERS Vis mer

- Jeg hadde en samtale med han og Kasparov over lunsj, det var en spennende samtale, sier Lund.

Det er ingen forhandlinger om at DnB Nor er på vei inn for å sponse stormesteren, men Lund synes det var så interessant at nytt møte er avtalt.

- Vi vil lytte og lære, finne ut hvordan de tenker. Vi har ikke bestemt oss for noe samarbeid, men vi har bestemt oss for å ha et møte.

Han og arbeidsgiveren er allerede tungt inne på sponsorsida i norsk idrett, via mange grener og en rekke store norske idrettsstjerner.

- Magnus er kommet på et nivå som gjør at han kan bli en kanon norsk profil, sier Lund.

Liten inntekt, stor formue
Carlsens firma Magnuschess gjør det bra allerede, i fjor tikket det inn 2,5 millioner på inntektssida. Det var en økning på 700 000 kroner fra året før.

Selv står 18-åringen oppført med en beskjeden inntekt på 73 202 kroner i skattelista. Formuen var på 900 000 kroner.

GULLKANTET TALENT: Magnus Carlsen kan tjene opptil 20 millioner bare de neste to årene. Faksimile: Dagbladet
GULLKANTET TALENT: Magnus Carlsen kan tjene opptil 20 millioner bare de neste to årene. Faksimile: Dagbladet Vis mer

- Fokuset vårt er å få inn nok til at han kan konsentrere seg om å bli verdens beste sjakkspiller, og slippe å tenke på økonomien, sier sponsoransvarlig Agdestein.

SPONSORKONGE: Hekkeløper Christina Vukicevic er allerede inne i stallen til Jacob Lund og Dnb Nor-konsernet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SPONSORKONGE: Hekkeløper Christina Vukicevic er allerede inne i stallen til Jacob Lund og Dnb Nor-konsernet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling