ANKER-LEKVEN: Magnus Lekven etterfølger Ruben Yttergård Jenssen og Magnus Wolff Eikrem som sentral i Norges midtbanefemmer.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
ANKER-LEKVEN: Magnus Lekven etterfølger Ruben Yttergård Jenssen og Magnus Wolff Eikrem som sentral i Norges midtbanefemmer. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Magnus Lekven får prøve ankerrollen mot Sør-Korea

- Jeg visste jeg ville få en sjanse.

Etter Ruben Yttergård Jenssen og Magnus Wolff Eikrem er det Magnus Lekvens tur til å prøve seg i ankerrollen på Norges midtbane. Han blir styrmann i King's Cup-finalen mot Sør-Korea.

- Selvfølgelig har jeg ventet på litt mer spilletid, men jeg visste at jeg ville få en sjanse. Jeg gleder meg veldig, sier Odd-spilleren til NTB.

Han har vært gjennom sju treningsøkter i tropeheten, men fikk spille bare seks minutter i løpet av de to første kampene i turneringen, mens alle andre i troppen slapp til minst en omgang. Nå er det omsider den 24-årige teknikerens tur.

Lekven ble drillet som indreløper dagen før kampen mot Thailand, men Markus Henriksen skjøv ham ut av laget da han ble klar etter å ha hvilt sine plagsomme gnagsår.

- De sa klart fra at laget ikke var klart, så jeg tok ikke noe for gitt. Ankerrollen passer meg veldig bra. Jeg har spilt der for Odd, sier Lekven.

Egil «Drillo» Olsen mener også at rollen passer telemarkingen godt.

- Jeg anser ham som klart best i den rollen, og antakelig kommer han til å være mye borti ballen, slik Magnus Wolff Eikrem var sist. Han hadde klart flest involveringer, hele 78, og det er veldig mye. Vi får se om Lekven løser oppgaven like bra som navnebroren gjorde, sier Drillo.

Tre på rad Landslagssjefen viste fram en ellever under fredagens trening. Han ville ikke bekrefte at det var identisk med laget mot Sør-Korea, men det blir nok slik.

- Iallfall tilnærmet blir det laget, og jeg ser muligheten for at vi starter sånn. Uansett vil vi bruke alle seks bytter igjen, sier Drillo, som lar Markus Henriksen og Tarik Elyounoussi være alene om å starte for tredje gang på rad. Even Hovland, den eneste som har spilt hvert minutt så langt, begynner på benken.

- Even var opplagt sliten i slutten av forrige kamp. Spillere blir slitne av å prestere i denne varmen, men vi tok ut Tarik ved pause sist med tanke på denne kampen.

Og Henriksen?

- Selvsagt er jeg klar for en kamp til. Det er ikke noe problem, sier Rosenborg-spilleren før kampen Norge må vinne for å få pokal med seg hjem.

Rune A. Jarstein er tilbake i mål, og det blir neppe en omgang hver for keeperne.

- Da mister vi et bytte av utespiller, sier Drillo.

Ekstrem temperatur Magnus Lekven merker også påkjenningen fra varmen selv om det er blitt mye trening og lite kamp på ham så langt.

- Vi skal ikke klage på været når vi ser hvordan det er hjemme, men det er ekstrem temperatur, og jeg merker at jeg ikke er vant til det. Vi får bare løpe til vi ikke orker mer. For min egen del må jeg konsentrere meg om å være defensivt trygg og gjøre det enkelt, sier spilleren som har «teknikk» tatovert på foten.

- Jeg liker å gjøre noe med ball. Som anker i 4-5-1 har man et ansvar, men jeg skal prøve å bidra litt offensivt også.

Norge stiller med følgende startoppstillingen mot Sør-Korea:
Rune Almenning Jarstein — Espen Ruud, Tore Reginiussen, Vegard Forren, Vegar Eggen Hedenstad — Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Magnus Lekven, Ruben Yttergård Jenssen, Valon Berisha — Mostafa Abdellaoue

(NTB)