- Magnus må gå for et lurere åpningsvalg

Mener NRK-eksperten.

FOTBALL:  Magnus Carlsen brukte gårsdagen til fotball for å være klar til dagens femte parti mot Vishy Anand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FOTBALL: Magnus Carlsen brukte gårsdagen til fotball for å være klar til dagens femte parti mot Vishy Anand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg det femte partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand her.

(Dagbladet): NRKs sjakkekspert Torstein Bae håper å få se Carlsen tilbake i toppslag etter to tøffe partier.

Etter en hviledag er det klart for et nytt parti, der Vishy Anand på ny starter med hvite brikker, det samme som tvang Carlsen i kne i tredje parti.

Carlsen brukte hviledagen til å blant annet spillet fotball et par timer sammen med medlemmer av teamet sitt og representanter fra norsk presse. Hvor mye tid som gikk med på å forberede seg til dagens parti mot Anand, er usikkert.

Snudd situasjon Det er imidlertid liten tvil om at Carlsen har jobbet med sekundantene for å være bedre rustet denne gangen enn da han tapte med de svarte brikkene på tirsdag.

På samme tidspunkt i fjor, altså etter andre hviledag, kom Magnus Carlsen sterkt tilbake med to strake seirer.

- Nå har han fått det tøft med svart tidligere i VM-matchen, og nå kommer en ny tøff dag der Vishy vil prøve å få et overtak. Magnus må gå for et lurere åpningsvalg enn sist. Vi håper å se ham tilbake i toppslag etter noen litt skuffende partier. Anand vil være farlig med hvit. Han kommer til å jakte seirer, og har fått selvtillit etter partiet han vant. For første gang tror han at han kan klare det, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer