Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Magnus må gå for et lurere åpningsvalg

Mener NRK-eksperten.

 FOTBALL:  Magnus Carlsen brukte gårsdagen til fotball for å være klar til dagens femte parti mot Vishy Anand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FOTBALL: Magnus Carlsen brukte gårsdagen til fotball for å være klar til dagens femte parti mot Vishy Anand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Følg det femte partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand her.

(Dagbladet): NRKs sjakkekspert Torstein Bae håper å få se Carlsen tilbake i toppslag etter to tøffe partier.

Etter en hviledag er det klart for et nytt parti, der Vishy Anand på ny starter med hvite brikker, det samme som tvang Carlsen i kne i tredje parti.

Carlsen brukte hviledagen til å blant annet spillet fotball et par timer sammen med medlemmer av teamet sitt og representanter fra norsk presse. Hvor mye tid som gikk med på å forberede seg til dagens parti mot Anand, er usikkert.

Snudd situasjon Det er imidlertid liten tvil om at Carlsen har jobbet med sekundantene for å være bedre rustet denne gangen enn da han tapte med de svarte brikkene på tirsdag.

På samme tidspunkt i fjor, altså etter andre hviledag, kom Magnus Carlsen sterkt tilbake med to strake seirer.

- Nå har han fått det tøft med svart tidligere i VM-matchen, og nå kommer en ny tøff dag der Vishy vil prøve å få et overtak. Magnus må gå for et lurere åpningsvalg enn sist. Vi håper å se ham tilbake i toppslag etter noen litt skuffende partier. Anand vil være farlig med hvit. Han kommer til å jakte seirer, og har fått selvtillit etter partiet han vant. For første gang tror han at han kan klare det, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til Dagbladet.

Tror på jevnere kamp Årets VM-kamp ser ut til å være annerledes fra i fjor. Mens Anand tilsynelatende åpnet godt, ble Carlsen bare sterkere og sterkere utover i matchen. Likevel kontrollerte Carlsen de fleste partiene, og til tider feide han nærmest inderen av brettet.

- Det ligger an til en jevnere kamp. I fjor sa Magnus at han var litt nervøs i åpningspartiene, men hadde en bedre åpning. I år er det helt klart annerledes, og Vishy er sterkt tilbake. Det er uten tvil mye tøffere nå. Jeg tror Magnus aller helst ville unngått det tapet, men nå er situasjonen som den er, sier Bae.

I så måte tror NRK-eksperten at Carlsen har brukt hviledagen helt rett.

Brukt hviledagen rett - Det er for seint å gjøre en kjempejobb med tanke på å lære nye åpninger og liknende nå. Han må bare slappe av, tenke på hvilken åpning han skal bruke og treffe bedre. Å ha det moro og slappe av tror jeg gjør godt, sier Bae.

I fjor ble VM-kampen avgjort etter ti partier, da Carlsen vant med 6,5 mot Anands 3,5. I år tror Bae at det strekker seg mot en lengre match.

- Jeg tror vi må regne med elleve eller kanskje 12 partier før dette blir avgjort. Jeg tror det er sannsynlig, sier Bae.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling