STØRRE UTFORDRING. Manager Espen Agdestein ser på den uheldige trekningen bare som en større utfordring for Magnus Carlsen. Han innleder med svarte brikker mot Levon Aronian (t.v.) i GRENKE Chess Classic i Baden Baden mandag.Foto: NTB scanpix
STØRRE UTFORDRING. Manager Espen Agdestein ser på den uheldige trekningen bare som en større utfordring for Magnus Carlsen. Han innleder med svarte brikker mot Levon Aronian (t.v.) i GRENKE Chess Classic i Baden Baden mandag.Foto: NTB scanpixVis mer

Magnus må møte alle de beste med svarte brikker

Maksimal uflaks i trekningen til storturnering.

Magnus Carlsen er i gang igjen, bare åtte dager etter at han vant TATA Steel Classic i Nederland.
 
Men det gikk i hvert fall ikke nordmannens vei før turneringen var i gang.

Det ble en ordentlig møkkatrekning for Magnus Carlsen i Grenke Chess Cup som starter i Baden Baden mandag.

Det viste oppsettet som kom søndag kveld.

Med åtte deltakere og et parti mellom hver var det første spenningsmomentet om hvem som måtte spille med svarte brikker fire ganger.

Navnet til Magnus Carlsen kom opp som en av fire.

Nytt spenningsmoment var hvem Magnus Carlsen må møte med svarte brikker.

De tre tøffeste Tre av de fire ble de antatt hardeste konkurrentene Vishy Anand, Levon Aronian, og Antonio Caruana.

Første match for Carlsen er med svart mot ameneren Levon Aronian mandag.

- Det ble en tung trekning. Men det er en annen måte å se det på også. Utfordringen er blitt større. Det blir spennende å se hvordan Magnus kommer ut av det, sier manager Espen Agdestein.

Seiersoppskrift Manageren har følgende oppskrift for norsk seier også i Grenke Chess Classic.

- Vinner Magnus sine tre partier med hvitt og spiller remis i de fire andre, bør det holde til sammenlagtseier, sier Espen Agdestein.

Her er manager Espen Agdesteins analyser av de sju partiene Magnus Carlsen skal spille i Baden Baden fram til 9. februar:

Mandag: Aronian med hvite brikker.
- Det blir interessant, fordi Aronian ikke har vært seg selv i det siste. Han er normalt en tøff motstander for Magnus med hvite brikker. Men nå er det mer uvisst. Jeg er spent nå og håper det blir et åpent parti med sjanser til begge to.

Tirsdag: Michael Adams med svarte brikker.
- Magnus har hatt et godt tak på Adams med hvite brikker. Spenningsmomentet er at Adams var sekundant for Magnus Carlsen i VM. Det er litt usikkert hvordan det kan slå ut.

Onsdag: Arkadij Naiditsch med hvite brikker.
- Normalt har Magnus en god vinnersjanse her. Men han tapte for Naiditsch, faktisk med hvite brikker i sjakk-OL. Det var der nedturen til Magnus begynte. Magnus er såpass bra nå, at det bør gå veien.

Torsdag: Hviledag.

Fredag: Vishy Anand med hvite brikker.
- Dette blir tøft. Men det kan også fort ende i remis. Det har de jo vist noen ganger før.  Og Magnus hadde problemer med ham med svarte brikker. Han kommer sannsynligvis til dette partiet med senkede skuldre. Muligens er Anand blitt en bedre turneringsspiller, enn i en ren VM-match.

Lørdag: David Baramidze med svarte brikker.
- Det er en sterk stormester det også. Men normalt så vinner Magnus dette partiet.

Søndag: Fabiano Caruana med hvite brikker.
- Dette kan fort bli en ren finale. Det blir ofte avgjort mellom disse to, og ikke så ofte remis. Som regel blir det et bikkjeslagsmål. Caruana har vært i litt fritt fall i det siste, etter at han gjennomførte superturneringen i St. Louis. Han bør reise seg snart. Dette blir ordentlig kampsjakk. Magnus vant med svarte brikker i TATA Steel Classic.

Mandag: Bacrot Etienne med svarte brikker.
- Fordelen med at dette er siste parti for Magnus, er at han eventuelt kan styre det til remis. Etienne var en barnestjerne som 13-åring. Han har vært høyt oppe på FIDE-rankingen, men har falt en del de siste årene. Om det blir nødvendig å vinne dette siste partiet, tror jeg Magnus har en god mulighet til å gjøre det.