Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus, Mattias og Molde mot Europa

Med max motivasjon møtte Molde mindre motstand mot Marco van Basten.

MÅL-MAGNUS: Her scorer Magnus Wolff Eikrem 1-0 mot Heerenveen. Et særdeles viktig mål på ferden mot gruppespill i Europa League.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
MÅL-MAGNUS: Her scorer Magnus Wolff Eikrem 1-0 mot Heerenveen. Et særdeles viktig mål på ferden mot gruppespill i Europa League. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Molde - Heerenveen 2-0.

Molde har kanskje det beste utgangspunktet av de tre norske lagene i Europa League-playoffen, etter en sterk hjemmeseier mot Marco van Bastens Heerenveen i kveld.

Magnus Wolff Eikrem og Mattias Moström scoret målene på Aker Stadion, men manager Ole Gunnar Solskjær skulle gjerne ha sett et par til på scoringslista.

- Jeg er misfornøyd med framspillene våre. Vi var heldige som ikke slapp inn mål. Det må en bedre prestasjon til for at vi skal lykkes i Heerenveen. Det blir en helt annen og mye vanskeligere kamp, sier Solskjær, ifølge NTB.

- Men det var godt å få 2-0. Nå må de slå oss med 3-0 eller mer for å sette oss ut av spill.

Ballkontroll
Det tok 30 minutter før stadion i Molde eksploderte i vill jubel. Daniel Chima Chukwu holder på ballen ned til dørlinja før han legger ut i 45 graders vinkel til Magnus Wolff Eikrem. Og akkurat som Heerenveen-sjef Marco van Basten bemerket i går, Eikrem er en god spiller.

Moldes nummer sju klinket til og tok hjemmelaget opp i ledelsen.

Det som preget mye av første omgang, var at Molde møtte et motstanderlag som er langt bedre i å holde ballen i laget, enn hva normen i Tippeligaen er. Derfor ble det ikke skapt like mye sjanser som hjemmepublikum i Molde er vant til.

Bortelaget fikk også vist seg frem og Ole Gunnars Solskjærs uttaleser til Dagbladet i går, viste seg å stemme godt.
 
- Om du mister konsentrasjonen i to sekunder, risikerer vi å ligge under 1-0, sa han da. Solskjær fikk se én grov konsentrasjonsglipp før pause, da fikk en Heerenveen-spiller stå alene inne i 16-meteren. Skuddet som kom ut av situasjonen, fikk Molde-keeper Espen Bugge Pettersen stanset.

Pape-jubel Denne uka hentet Molde Pape Pate Diouf på lån fra FC København. Solskjær valgte å starte med senegaleseren på benken og lot Chima Chukwu og Jo inge Berget være spydspisser.

Etter pause kom de til en rekke gode muligheter, den beste var etter 64 minutter da Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt måtte gi retur på en avslutning fra Vegard Forren. Chima Chukwu fikk ballen rett mot seg på åpent mål.

Distanse; sju meter.

Men Chima Cukwu ble for treg i reaskjonen og ballen passerte på siden av angriperen.

Da 20 minutter sto igjen av kampen, kom neste store jubelsalve fra tribuna. Pape Pate Diouf ble byttet inn for Jo Inge Berget. Samtidig gikk kaptein Daniel Berg Hestad av banen, etter mer enn godkjent innsats. Inn for Hestad kom Etzaz Hussain.

Mot slutten kjørte Molde på med et vanvittig trykk. Ved 72 minutter hadde hjemmelaget en trippel avslutningstirade, hvor siste skuddet var en knallhard bananskru fra Mattias Mostrøm.

Den gikk ikke mange-og 20 centimeter til sides for krysset.

Nøyaktig 30 sekunder før stadionuret tikket inn på 90 spilte minutter, eksploderte det ved sjøkanten i Molde. Stadionet med 4500 tilskuere til stede fikk se Mattias Mostrøm klinke til, og for en gangs skyld, treffe målet.

2-0 hjemme over Heerenveen gir en særdeles spennende bortekamp neste uke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media