- Magnus minner meg om meg sjøl

Solskjær maner Wolff Eikrem til tålmodighet.

LYSENDE FREMTIDSUTSIKTER: Magnus Wolff Eikrem minner Ole Gunnar Solskjær om ham selv som ung fotballspiller. Uniteds reservelagstrener spår 18-åringen en lysende karriere. Foto: Kjell Langemyren / DAGBLADET.
LYSENDE FREMTIDSUTSIKTER: Magnus Wolff Eikrem minner Ole Gunnar Solskjær om ham selv som ung fotballspiller. Uniteds reservelagstrener spår 18-åringen en lysende karriere. Foto: Kjell Langemyren / DAGBLADET.Vis mer

||| KRISTIANSUND (Dagbladet): Denne uka var Manchester United-talentet Magnus Wolff Eikrem på besøk på Ole Gunnar Solskjærs fotballskole — skolen hvor han ble oppdaget for tre år siden.

Men også i sesong jobber 18-åringen under ledelsen til reservelagstrener Solskjær.

Sist sesong fikk han 12 kamper for reservelaget, sju av dem som innbytter. I løpet av disse kampene tegnet midtbanespilleren seg for to mål.

- Magnus er i rett utvikling. Han minner meg litt om meg sjøl når det gjelder fysisk utvikling. Men han ligger an til å bli større av vekst enn det jeg er. Jeg ber ham være tålmodig, sier Solskjær til Dagbladet.

- Blir en fantastisk spiller
Den tålmodigheten er vel verdt å ha, for Eikrem får følgende skussmål fra mesteren.

- Når han er ferdig utviklet, blir han en fantastisk spiller, spår Solskjær.

Han har personlig erfaring med at tålmodighet lønner seg.

- Jeg var ikke alltid blant de beste i mine årsklasser, men jeg visste hele tida at jeg ville bli bedre enn mange av de jeg spilte sammen med. Derfor jobbet jeg hardt videre, forteller Solskjær.

Han ber norske ungdomstrenere følge godt med på spilleres utvikling.

- Vi må ta oss tid, og hver enkelt spiller må behandles forskjellig, understreker Solskjær.

Lever med diabetes
Samme år som Eikrem ble hentet til Manchester, fikk han sykdommen diabetes.

- Først tenkte jeg at nå var det slutt. Men jeg har lært meg at det som ikke tar livet av meg, det styrker meg. Det trengs mer for å stoppe meg. I starten var jeg forbanna på at dette skulle skje meg, og det er jo ikke så rart. Men det hjelper jo ikke akkurat. Etter tre-fire måneder gikk det bedre.

- Det handler om å bli trygg på seg selv, og jeg har lært å finne en balanse, har han tidligere fortalt til fagbladet Diabetes.

Eikrem kom til Manchester United som 16-åring, og han har siden spilt en rekke U18-kamper og reservelagskamper for «de røde djevlene».

For to år siden fikk han til og med sin A-lagsdebut da han ble byttet inn for Ryan Giggs i en treningskamp mot Dunfermline.

I tillegg til Eikrem, er de norske talentene Joshua King (17) og Etzaz Hussain (16) også i Manchester United.

SKRYTER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Keith Hammett / DAGBLADET.
SKRYTER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Keith Hammett / DAGBLADET. Vis mer