- TUNG DAG: Magnus Moan hadde en sjelden tung dag på jobben i ettermiddag, og endte på 26. plass i VM-løpet i kombinert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- TUNG DAG: Magnus Moan hadde en sjelden tung dag på jobben i ettermiddag, og endte på 26. plass i VM-løpet i kombinert. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Magnus Moan tror han gikk to kilometer for langt i VM-løpet

Endte på 26. plass.

FALUN (Dagbladet): Kombinertgutta hadde en frustrerende start på VM i Falun i dag.

Håvard Klemetsen ble beste nordmann på 5. plass, men var alt annet enn fornøyd, og etterpå gikk han til et sjeldent hardt angrep på den svenske VM-arrangøren på grunn av det løse føret i den 10 kilometer lange løypa.

En annen nordmann, som ikke var spesielt fornøyd med VM-innledningen var Magnus Moan. 31-åringen var nummer 33 etter hopprennet, men gikk seg «bare» opp til 26. plass i langrennet.

- En tung dag - Jeg håpet før jeg gikk ut, det gjør jeg alltid, men jeg var ikke forberedt på at det skulle bli så tungt. Det var ikke ett punkt i løypa der jeg fikk positiv respons fra kropp, føre eller konkurrenter, og da blir det tungt. Det var rett og slett en tung dag på jobben, sier Moan til Dagbladet.

Trønderen fastslo allerede etter hopprennet at han kunne glemme gullet i dag, men hadde god tro på å avansere mer enn han gjorde i feltet.

IKKE DAGEN: Jørgen Graabak gikk for gull, men nådde aldri helt opp i ettermiddag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE DAGEN: Jørgen Graabak gikk for gull, men nådde aldri helt opp i ettermiddag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Føret var ikke på min side. Jeg er en av de tyngste gutta i sirkuset, og dette er det verste føret for min del. Jeg gikk sikkert 12 kilometer i dag, for jeg prøvde å lete etter harde områder i løypa, men det ble bare tungt, sier Moan til Dagbladet om det våte og løse føret på Lugnet skistadion.

- Er du like kritisk til arrangørens preparering av løypa som Håvard Klemetsen?

- Det er Håvards ord. Jeg må bare fokusere på det jeg kan gjøre. Mer er det ikke å si om det. Det er vel i hvert fall meldt litt kaldere framover nå.

- Jeg gleder meg til resten av VM. Nå er jeg i angrepsposisjon og har ikke noe å tape. Hoppet i dag var ganske bra, og forhåpentligvis trengte jeg gjennomkjøringen i langrennssporet, slik at formen kommer, sier Moan.

- Gikk for gull Før langrennet i ettermiddag var de største norske forhåpningene kanskje nyttet til Jan Schmid og Jørgen Graabak, men førstnevnte møtte veggen halvveis, og OL-gullvinner Graabak aldri klarte å ta igjen de aller beste i sporet.

FRUSTRERT: Håvard Klemetsen angrep arrangørene på grunn av det løse føret etter dagens renn. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FRUSTRERT: Håvard Klemetsen angrep arrangørene på grunn av det løse føret etter dagens renn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg gikk for gull, så det skal jeg i hvert fall ha, men i dag var jeg ikke god nok. Jeg får bare riste av meg dette i løpet av morgendagen, sier Graabak.

- På sisterunden forsto jeg at jeg ikke hadde så mye å gå for, og jeg ble liggende litt i vakuum. Da var det vanskelig å finne fram superkreftene. Jeg var ikke god nok på ski i dag, og da er det vanskelig å takle forholdene her ute. Jeg skal gå fortere og bedre i neste øvelse, legger han til.

• Neste øvelse er kombinertstafetten på søndag, der Norge er en av favorittene.