Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus møter sjakk-babe

Sjakkstorhetene inntar Drammen ved nyttår.

De norske sjakkessene Magnus Carlsen (13) og Simen Agdestein får topp internasjonal motstand under sjakkfestivalen i Drammen i nyttårshelgen.

Verdensmesteren fra 1999-2000, russeren Aleksander Khalifman, og regjerende verdensmester for kvinner, «sjakk-baben» Antoaneta Stefanova fra Bulgaria, er to av attraksjonene som arrangøren av Drammen internasjonale sjakkfestival har sikret seg.

- Vi har fått et startfelt som vi aldri tidligere har kunnet oppvise i Norge, sier Øystein Brekke, leder for organisasjonskomiteen, til NTB.

I toppgruppen spiller også Peter Heine Nielsen fra Danmark som er Nordens høyest rangerte spiller, og den tredje nordmannen som har fått plass er Leif Erlend Johannessen.

Har møtt Khalifman

For ni år siden spilte Simen Agdestein remis (uavgjort) mot den inviterte verdensmesteren Aleksander Khalifman.

- Det var i en europacupkamp i 1995, mot St. Petersburg, forteller Agdestein. Til daglig jobber 37-åringen med seks NM-titler som sjakktrener ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

I høst går det slag i slag både for Agdestein og Magnus Carlsen som blant annet skal representere Norge under OL i sjakk på Mallorca i perioden 15.-30. oktober.

Ti inviterte

I toppgruppen til den internasjonale turneringen i Drammen, settes det sluttstrek ved ti inviterte spillere. Der spiller alle mot alle over ni kamper fordelt på ti dager.

Den aktuelle ratingen for de seks spillerne som foreløpig er klare i toppgruppen er: Khalifman 2669, Heine Nielsen 2652, Agdestein 2595, Carlsen 2567, Johannessen 2538, Stefanova 2527.

Jubileum

Flere av kampene overføres i rama på Rica Park Hotel i Drammen, der hele festivalen blir arrangert fra 27. desember til 5. januar. Også på internett vil det bli mulig å følge kampene «live» gjennom hele turneringen.

Foruten den internasjonale turneringen, er det lagt opp til et omfattende program for sjakkspillere på alle nivåer. Festivalen markerer at det organiserte sjakklivet i Drammen har 100-årsjubileum i år.

(NTB-Pål Mathisen)

«SJAKK-BABE»:</B> Bulgarske Antoaneta Stefanova kommer til Drammen.
ANDREPLASS:</B> Magnus Carlsen ble nummer to i sjakk-NM i helga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media